Hava Durumu

BTSO'dan sağlık hamlesi

Mürsel Köyü’nü Sağlık Meslek Lisesi’ne kavuşturacak olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Çekirge Devlet Hastanesi’ne de yoğun bakım ünitesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne de ihtiyaç duyulan makine teçhizat teminini sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2012 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2012 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO'dan sağlık hamlesi
 
Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Mürsel Köyü’nde yapımına 2009 yılında başlanan ancak devam ettirilemeyen Sağlık Meslek Lisesi’ne el attı. BTSO’nun vereceği destekle Mürsel Köyü ilk lisesine ve Bursa da 4. sağlık meslek lisesine kavuşmuş olacak. Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ve İhtiyar Heyeti’nin girişimleriyle 2009 yılında temeli atılan ve pek çok hayırseverin desteğine rağmen ancak kaba inşaatı bitirilebilen Sağlık Meslek Lisesi, BTSO’nun vereceği destekle 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek. 2 bin 500 nüfuslu Mürsel Köyü’nün bine yakın orta ve lise öğrencisinin yanı sıra Bursa ve çevre illere de hizmet vermesi planlanan Sağlık Meslek Lisesi’nin inşaatının yapımına uzun bir aradan sonra BTSO’nun desteğiyle yeniden başlandı.

MEZUNLAR İSTİHDAM EDİLECEK
Toplam 2 milyon TL’ye mal olacak söz konusu lise; 860 metrekare kapalı alan üzerine 4 kat olarak inşaa ediliyor. 500 öğrenci kapasiteli sağlık meslek lisesinde 18 derslik ve labaratuarlar bulunacak. Mürsel Köyü’nde 2012-2013 döneminde eğitim vermeye başlayacak olan Sağlık Meslek Lisesi’nin mezunları, BTSO’ya kayıtlı toplam 559 sağlık işyerinin de ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek.

HASTANELERE TEÇHİZAT DESTEĞİ
Özellikle eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar konusunda dur durak bilmeyen BTSO yönetimi, 2012 yılı içinde Çekirge Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinin yapılmasına ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne de ihtiyaç duyulan makine teçhizatın sağlanmasına destek olma kararı aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.