Hava Durumu

BTSO'dan "Türkiye İmaj Kampanyası"na destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye İmaj Kampanyası'nı desteklediklerini belirterek, "Kader birliği yaptığımız yabancı dostlarımızın vereceği mesajlar, ülkemizin güven algısına ilişkin tehditleri de bertaraf edecektir." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO'dan "Türkiye İmaj Kampanyası"na destek

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Burkay, odanın Müşterek Komiteler Toplantısı'na katıldı.

Burkay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terör örgütleriyle güçlü bir mücadele sürdürürken, lider ülke olma vasfıyla coğrafyanın yeniden şekillenmesinde aktif bir rol üstlendiğini belirtti.

Referandum arifesinde başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere Türkiye aleyhinde olumsuz siyasi kampanyalar yürütüldüğüne işaret eden Burkay, şöyle devam etti:

"Bu algı operasyonları, başta uluslararası iş birliklerimiz olmak üzere toplumlarımızın birlikte yaşama arzusunu, ortak demokrasi kültürünü ve ekonomik gelişimi tehdit etmektedir. Dünyada hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı sınavlardan alnı ak, başı dik bir şekilde çıkan ülkemiz, 16 Nisan'daki referandumun ardından yoluna emin adımlarla devam edecektir. İnanıyorum ki 17 Nisan'dan itibaren Türkiye, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır."

Burkay, iş dünyası olarak Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin uluslararası pazarlarda hak ettiği konuma ulaşması için kamu ve özel sektör el ele vererek ekonomimizi büyütmeyi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye İmaj Kampanyası'nı destekliyoruz"

"Siz de Türkiye'ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin" sloganıyla küresel şirketlerin üst yöneticilerinin Türkiye'yi anlattığı bir yıl sürecek "Türkiye İmaj Kampanyası"na değinen Burkay, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, Ekonomi Bakanlığının ticaret hacmimizin yüzde 40'ını oluşturan 7 ülkeyle başlattığı 'Türkiye'nin İmaj Kampanyası'nı bizler de destekliyoruz. Kader birliği yaptığımız yabancı dostlarımızın vereceği mesajlar, ülkemizin güven algısına ilişkin tehditleri de bertaraf edecektir. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden ekonomik hedeflere odaklanmamız, Türkiye'nin yeniden atılıma geçmesini sağlayacaktır. Tüm bunlarla birlikte küresel riskler de artmaya devam ediyor. Birçok ülkenin seçimlerini yenilediği bu süreçte, kartlar yeniden dağıtılıyor. Yeni dengeler tesis ediliyor. Tüm dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren bu değişim süreci tamamlandığında doğru zamanda, doğru hamleleri yapan ülkeler rekabet avantajını eline geçirmiş olacak. Bizler bu değişimleri iyi okumalı, buna göre pozisyon almalıyız."

Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde ihracat gerçekleştiren Bursa'nın 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandığını aktaran Burkay, yılın başından bu yana Bursa'da açılan şirket sayısının bine ulaştığını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.