Hava Durumu

BTÜ öğrencileri Bursa'nın gururu oldular

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci takımları TEKNOFEST 2020 Teknoloji Yarışmalarında bir birincilik, bir ikincilik, bir üçüncülük kazanarak Bursa'nın gururu oldular.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTÜ öğrencileri Bursa'nın gururu oldular

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleştirildi. Festival kapsamında 21 ayrı kategoride düzenlenen ve 100 bin başvurunun yapıldığı teknoloji yarışmaları finalleri Kocaeli, Tuz Gölü ve Gaziantep'te gerçekleştirildi.

BTÜ Öğrencilerinden Üç Ayrı Derece

Gaziantep'te düzenlenen "Uçan Araba Tasarım Yarışması İleri Kategori" alanında Bursa Teknik Üniversitesi TURNA TEKNİK takımı birinci oldu.

BTÜ öğrencileri, final sunumlarını geçtiğimiz günlerde uçan araba Cezeri'nin test uçuşlarını başarıyla tamamlayan Baykar mühendisleri karşısında gerçekleştirerek birinciliği Bursa'ya kazandırdılar.

Tüm mühendislik analizlerini uyarlayarak üretilebilir bir tasarım ile birincilik elde eden öğrenciler Baykar mühendislerinden özel tebrik aldılar. Bir diğer BTÜ takımı, LAGARİ öğrencileri ise "TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Sabit Kanat Kategorisi"nde ikincilik elde ettiler. Otonom uçarak yarışma görevlerini yerine getirebilen uçağın, tasarım, üretim ve yazılımları tamamen takım öğrencilerine ait. Bursa Teknik Üniversitesi BTUSECT takımı öğrencileri ise "Tarım Teknolojileri Yarışmasında" "Dijital Feromon Tuzakları" adlı projeleriyle üçüncü oldular. Proje, orman alanlarında zararlı olan böcek türleriyle mücadelede kullanılan tuzaklara yakalanan faydalı böceklerin otomatik olarak doğaya geri salınmasını kapsıyor. BTÜ öğrencilerinin elde ettikleri bu dereceler dışında BTÜ HEKTAVISION takımı da "İnsansız Hava Araçları Yarışması Döner Kanat Kategorisinde" 53 saniye ile parkur hız rekorunun sahibi oldu.

'Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesi' Bağımsız Türkiye'nin Temellerini Oluşturmaktadır

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına bu yıl 52 öğrenci takımıyla başvurduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, elektrikli araçlar, otonom araçlar, insansız hava araçları, model uydu, uçan araba tasarımı gibi birçok teknoloji öncelikli alanda 21 BTÜ öğrenci takımının finallerde boy gösterdiğini belirtti.

Ülkemizin gelecek on yılda katma değeri yüksek ürünler geliştirecek mühendislerinin bu yarışmalarda sahne alan genç öğrenciler arasından çıkacağını vurgulayan Rektör Karademir;

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan 'Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesi' bağımsız Türkiye'nin temellerini oluşturmaktadır. Son yıllarda üretimine yoğunlaştığımız İHA, SİHA, TİHA, elektrikli otomobil, uçan araba gibi yüksek teknoloji ürünleri, hepimizi gururlandıran ve tüm dünyada örnek gösterilen gelişmelerdir. Özellikle TEKNOFEST'i organize eden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'na (T3 Vakfı) Selçuk Bayraktar Bey ve ekibine, yarışmaların düzenlenmesinde katkıda bulunan Sanayi ve teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK ve ilgili tüm paydaş kurumlarımıza da içten teşekkür ederim. Ayrıca yarışmalar sırasında ve ödül töreninde takımlarımızın standlarını ziyaret ederek öğrencilerimize motivasyon katan, bizleri onurlandıran; İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam ve tüm protokolümüze şükranlarımızı sunuyorum. Yarışmalarda Bursa'mıza üç ayrı derece kazandıran öğrencilerimiz ile danışman hocalarımızı ve finallere katılma başarısı göstererek Üniversitemizi temsil eden tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Aynı zamanda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız'a, İletişim Ofisi personelimize ve akademik birimlerimize çok teşekkür ederim. Verdikleri katkıları karşılıksız bırakmamış olmanın verdiği huzur ve mutlulukla bu süreçte öğrenci takımlarımızı destekleyen başta Yıldırım Belediyesi olmak üzere tüm sponsorlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.