Hava Durumu

Bu alışkanlıklar sizi yavaş yavaş öldürebilir!

Her gün yaptığınız rutin davranışlar, sizi yavaş yavaş öldürüyor olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu alışkanlıklar sizi yavaş yavaş öldürebilir!
 İşte çok şaşıracağınız zararlı alışkanlıklarınız:

Günde 6 saatten fazla sandalyede oturuyorsanız kalp hastalığı riskiniz yüzde 64'e çıkıyor.

Yatağa çorapla girmek, sadece cilt hücrelerini değil, beyin hücrelerini de içeren vücuttaki hücrelerin gaz alışverişini engeller.

Hızınızı artırarak koşu yapmak, hasarı daha çok dizlerde hissedilen artrit (eklemlerde vücut tarafından üretilen bir iltihap) riskini artırır.

Saçları, sürekli saç kurutma makinesiyle kurutmak sağlığınıza zarar verir. Elektromanyetik radyasyon yayan saç kurutma makinesi, bilgisayar, televizyon, mikro dalga fırın gibi elektromanyetik ısınım yayan cihazlar doku hücrelerinin kimyasal yapısını bozar, hücrelerdeki büyük moleküllerin zarar görmesine, hücre zarlarının birbirine yapışmasına, hücre iyon dengesinin bozulmasına, sinir sisteminin etkilenmesine, beyinin elektriksel işaretinin değişmesine, ayrıca, uykusuzluk, bas ağrısı ve dönmesine neden olabilir. Tüm bunların yanı sıra radyasyonun hafıza kaybı, sinir ve dolaşım sistemi bozuklukları, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi hasarlara yol açtığı da iddia ediliyor.

Derimizin hijyeni için aldığımız duş keyfi uzatmak için abarttığımız zaman cildimizde problemlere neden olabiliyor. Özellikle kış aylarında derimizin kuruluğa yatkınlığının arttığı dönemde uzun süreli duşta kalmak derinin koruyucu lipid tabakasını bozmakta ve savunmasız hale getirmektedir. Koruyucu tabakası hasar gören cilt dış uyaranlara açık hale gelmektedir. Önce kuruluk daha ilerlediğinde pullanma ve kızarıklık ile giden egzematöz değişiklikler gözlenmektedir.

Stresten bu hareketi yapıyor olabilirsiniz ama hiç de güvenli olmadığını söyleyelim. Kalem ısırmak dişlerinize zarar verir, konumlarının kaymasına yol açabilir.

Dışarı çıkarken güneş kremi sürmemek cildinize zarar verir. Güneş kremi sadece cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumakla kalmaz, cildinizin genç görünmesine de yardım eder.

Günlük sıvı gereksinimi kişiden kişiye ve aktiviteye göre değişkenlik gösterse de alınması gereken miktarın altına düşüldüğünde tüm sistemlerde olduğu gibi derimizde de olumsuzluklar gözlenmektedir. Su metabolizmanın devamı ve toksinlerin atımı için olmazsa olmazımızdır. Bu fonksiyonların yeterince yürütülemediği durumlarda toksinlerin atılamamasına bağlı ciltte mat görünüm, cildin nemini kaybetmesi dolayısıyla gerginliğinde azalma ve kırışıklıklarda artış gözlenir.

Film izleme keyfini ikiye katlayan bir etkinlik olan mısır yemek, dişlerinize zarar verebilir. Patlamış mısır dişlerinizin arasına sıkışarak enfeksiyona yol açabilir. Ayrıca sert kuruyemiş yerken de dikkat etmelisiniz. Eğer dişleriniz hassassa kuruyemiş ısırırken dişlerinizi çatlatabilirsiniz.

Limon yemek yanlış bir şey değil. Ancak limonda bulunan asit, sağlıklı bir ağız için temel niteliği taşıyan diş minesini aşındırabilir. Kararında tüketmek gerekiyor.

Sivilceyi sıkmak, lezyondan çabuk bir şekilde kurtulmak üzere yapılan ancak doğru olmayan bir davranıştır. Akne lezyonları siyah nokta,iltihaplı kabarıklıklar ya da kistik lezyonlar şeklinde olabilir. İltihaplı akne lezyonlarının profesyonel olmayan kişilerce sıklıması lezyonun daha da büyümesine ve iz kalmasına neden olur. Özellikle  yüzün burun üzerinde kalan kısmında aknelerin sıkılması beyin zarında iltihaba neden olabilmektedir. Siyah  noktaların mekanik temizlenmesi ise uzmanlarca özel aletler kullanılarak yapıldığında  tedaviye katkı sağlamaktadır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.