Hava Durumu

Bu besinler demir eksikliğine bire bir

Demir eksikliği bulunan birçok vatandaş, bu eksikliğin nasıl giderileceğini araştırıyor. Demir eksikliği bulunan vatandaşlar birçok yararlı besinle beraber, vücutlarına yeteri kadar demir ihtiyacını katabilirler. Peki, Demir eksikliği nasıl giderilir? Neler yenmeli?

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu besinler demir eksikliğine bire bir

Vücudumuz için oldukça önemli bir mineral olan demir, eksikliği halinde birçok sorunu beraberinde getiriyor. Demir eksikliği yaşayan vatandaşlar ise bu sorunun nasıl çözüme kavuşabileceğini araştırıyor. İşte demir eksikliği bulunan vatandaşların tüketmesi gereken besin kaynakları.

Halsizlik, yorgunluk, güçsüz bağışıklık sistemi, saç ve tırnaklarda görülen cansızlık ve yıpranmaların en önemli nedenlerinden biri demir eksikliğidir. Genellikle sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıkan demir eksikliği ile baş etmek için içeriğinde bol miktarda demir olan yiyecekleri tüketebilir, bu rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

Protein Deposu Kırmızı Et

Kırmızı et demir açısından oldukça zengindir. Demir eksikliği yaşayanlar haftada 1-2 kez, yağsız, kırmızı et tüketerek sağlıklı beslenmede büyük bir adım atabilir.

Çiçek Polenlerinden Gelen Güç: Bal

Kan şekerini düzenleyen balın içerisinde pek çok mineral bulunur. Manganez ve bakırın yanı sıra demir açısından da zengin yiyecek, tek başına ya da bitki çaylarını tatlandırmak için kullanılabilir.

C Vitamini Onlardan Sorulur: Turunçgiller

C vitamini, demirin emilimini artırıp vücuda olan etkilerini daha kolay aktif hale getirir. Bu nedenle demir içeren besinler kadar C vitamini içeren besinler tüketmek de çok önemlidir. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgilleri tüketerek demir emilimini arttırabilirsiniz.

Hem C Vitamini Hem Demir Kaynağı: Yeşil Yapraklı Sebzeler

İçeriğinde hem demir hem de demir emilimini arttıran C vitamini bulunan yeşil sebzeler, demir eksikliği yaşayan kişiler için oldukça önemlidir. Ispanak, brokoli, kıvırcık, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeleri tüketerek daha dinç ve zinde olabilirsiniz.

Olgunlaşmış Muzun Demir Etkisi

Muz demir açısından oldukça zengin bir besindir. Olgunlaşmış ve hatta hafif yumuşamış muzları tercih edebilirsiniz. Bal ve muz ile yapacağınız meyve salatasını haftada bir-iki sabah tüketerek demir eksikliğini azaltabilirsiniz.

Hoş Kokusuyla Sağlık Getirir: Kekik

Hoş kokulu ve lezzetli bir baharat olan kekik pek çok şekilde tüketilebilir. Demir eksikliğine çok iyi gelen baharatı kaynatarak çay olarak içebilir, eczanelerde satılan kekik kapsülleri halinde tüketebilir ya da az miktarda çiğ halde yutabilirsiniz.

Her Eve Lazım: Pancar

Demir, çinko, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi pek çok minerale sahip pancar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği gibi kansızlığa ve demir eksikliğine karşı da olumlu etki gösterir. Pancarın doğrudan tüketilmesi yerine suyu sıkılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Araştırmalara göre pancar suyunun A vitamini içeren havuç ve elma gibi meyve- sebzelerin suyu ile karıştırılarak içilmesi daha etkilidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.