Hava Durumu

Bu böcekleri sakın öldürmeyin! Peygamberdevesi...

National Geographic'e göre bir uğur böceği, yaşamı boyunca 5.000'den fazla zararlıyı yiyebilir. Gezegenimizde aslında bize faydalı olan düzinelerce benzer böcek var bazıları bitkileri tozlaştırıyor ve zararlı böcekleri yiyor. Uzun lafın kısası onlar öldürülmek yerine dışarıda yaşamayı hak ediyorlar. İşte nedenleri...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu böcekleri sakın öldürmeyin! Peygamberdevesi...

Hangi böceklerin bizim için gerçekten yararlı olduğu konusunda bazı araştırmalar yaptık.

ÖRÜMCEKLER

Örümceklerden korkmakta sorun yok hızlı hareket ediyorlar ve çok fazla bacakları var ancak bunlar ekosistemimizin önemli bir parçasıdır. Örümcekler bazen diğer örümcekleri ve zararlıları ve hatta sivrisinekler gibi hastalık taşıyan böcekleri yakalamak için ağlar yaparlar.

KOKU YAYAN BÖCEKLER

Böcekler, bahçede veya evde karşılaşabileceğiniz pek hoşlanmayacağınız hayvanlar olabilir ama sadece soğuk havalarda hayatta kalmak için sıcak bir yer bulmaya çalışırlar ancak savunma olarak komik bir koku yaysalar bile onları püskürtmemek veya öldürmemek sizin yararınızadır. Ayrıca tırtılları, bitki yiyen böcekleri ve yaprak bitlerini de avlarlar, bu yüzden onları öldürmeden dışarıya koymak en iyisidir.

PEYGAMBERDEVESİ

Peygamberdevesi bahçedeki zararlılara karşı büyük yardımcıdır. Tek bir tür düzinelerce böcek yiyebilir bitkilerinizin zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.

UĞUR BÖCEĞİ

Uğur böceği genellikle dışarıda yaşar ve çekici kabukları nedeniyle en az insan şiddetine maruz kalır. Sadece güzel değiller, aynı zamanda son derece faydalıdırlar. Uğur böcekleri yaprak bitleri, akarlar, meyve sinekleri gibi bahçe bahçe zararlılarını yerler. Tek bir tür, günde 50'den fazla yaprak biti yiyebilir ve bu da ömürleri boyunca 5.000'e kadar yaprak biti oluşturur.

BAL ARILARI

Bal arıları, ekosistemimizin son derece değerli bir parçasıdır. Nektar toplarlar ve çiçek ve ekinleri döllerler. Tek bir arı, sadece bir seferde 100'e kadar çiçeği ziyaret eder, lezzetli bal yaptıklarından bahsetmeye bile gerek yok ancak bu, mahalle arılarını evinize davet etmeye başlamanız gerektiği anlamına gelmez.

KULAĞAKAÇANLAR BÖCEĞİ

Kulağakaçanlar korkutucu kıskaçları olduğu için korkutucu görünüyorlar ama etrafta dolaşmak için oldukça kullanışlıdırlar. Kulağakaçanlar nispeten zararsızdır ve onlara dokunmadığınız sürece kıskaçlarını kullanmazlar. Bahçenizin ekosistemi için yararlı olan ölü böcekler ve çürüyen bitki maddeleriyle beslenirler.

YAPRAK BİTİ

Yaklaşık 60 farklı yaprak biti ile beslenen bu böcekler bahçede paha biçilmezdir. Nitekim yaprak bitlerini uğur böceği veya dantel kanatlılarından daha hızlı yok edebilirler. Bir bahçeniz varsa, bu böceği çevre dostu ve verimli bir haşere kontrol yöntemi olarak düşünün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.