Hava Durumu

'Bu fotoğraf bana balina diyen çocuk için'

ABD'de bikinisiyle verdiği pozu Facebook'ta yayınlanan Stella Boonshoft tüm dünyada büyük beden kadınların "kahramanı" oldu. 466 bin kişi tarafından beğenilen fotoğraf, internette "güzellik tartışması" başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2012 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Bu fotoğraf bana balina diyen çocuk için'

ABD'nin New York kentinde yaşayan üniversite öğrencisi Stella Boonshoft, bikinisiyle çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Kiloları ve vücuduyla ne kadar barışık olduğu mesajını veren Boonshoft'u destekleyen binlerce kişi, fotoğrafı beğenirken; genç kadın "Bu kare partide tanıştığım ve bana 'balina' diye seslenen çocuk için" dedi.
Manhattan sokaklarında gezerken fotoğrafçı Brandon Stanton ile tanışan Boonshoft, onun fotoğrafını çekmek istedi.

Bu isteği kabul eden Stanton da karşılık olarak genç kadının fotoğrafını kendi sayfasında yayınlamak istediğini söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; bikinili fotoğrafı Stanton'ın sitesinde yayınlandıktan sonra sosyal medyada çok ilgi gören Boonshoft, "kilolu olmasının kendisini rahatsız etmediği" mesajını binlerce kişiye ulaştırmış oldu.

Boonshoft'un fotoğrafını paylaşanlar genç kadına övgü dolu mesajlar yolladı.
Genç kadın özellikle toplum içinde bazı "güzellik otoriteleri" tarafından belirlenen ideal vücut ölçüleri kurallarının dışında kalan büyük beden kadınların "kahramanı" ilan edildi.Boonshoft, fotoğrafla birlikte yayınladığı mesajında vücuduyla barışmaya çalışan genç kadınlara bir mesaj vermek istediğini söyledi.Boonshoft, duygularını şu sözlerle anlattı: "Ne yapmaya çalıştığımı gayet iyi biliyorum. Vücuduyla barışmaya çalışan kadınlara destek oluyorum. Vücut ölçüsü kavramıyla gelen gaddarlık ve ikiyüzlülük olgularını da su yüzüne çıkartıyorum."

Geçmişinden bugüne kendisini kilolarıyla ilgili rahatsız eden herkese de mesaj yollayan Boonshoft, sözlerine şöyle devam etti:

"Zayıf insanların kendilerini göstermekten hoşlandığını biliyoruz. Ben bunun arkasında durmayacağım. Bu benim vücudum, sizin değil. Yani kendi vücudumla ilgili verdiğim kararlar da sizi ilgilendirmez.

Bu fotoğrafı bana yaz kampında tanıştığım ve birkaç kilo verirsem güzel görüneceğimi söyleyen kıza, bir partide tanıştığım ve bana 'balina' diyen o çocuğa ve ortaokuldan liseye kadar benimle alay edip, bana hakaret içeren e-postalar gönderen Emily'e ithaf ediyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.