Hava Durumu

Bu gurur Bursaspor'un!

A Milli Takım'ın Euro 2020 finallerine adını yazdırmasının mutluluğu yaşanırken, Ay Yıldızlı takımın önemli bir bölümünün Bursaspor patentli olması Yeşil Beyazlı camiada sevinç yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu gurur Bursaspor'un!

HABER | BURSA HAKİMİYET

Adlarını dünyaya duyuran Ay Yıldızlı teknik heyet ve futbolcuların büyük bölümünün yolu bir dönem Bursa'dan da geçti.

2014-15 sezonunda Şenol Güneş Bursaspor Teknik Direktörü olarak görev yaparken o dönem Şenol Güneş'in ekibinde yer alan antrenör Şeref Çiçek ve Mehmet Kulaksızoğlu da şu an A Milli Takım'ın başarısı için ter dökmekte.

ŞENOL GÜNEŞ FAKTÖRÜ

A Milli Takımımızın adını Euro 2020 finallerine yazdırmasının mutluluğu tüm Türkiye'de yaşandı. Bursaspor'da ise farklı bir heyecan hakimdi. A Milli Takımın teknik heyeti ve oyuncu kadrosunun büyük bölümünün yolu Bursaspor'dan geçti. Bu durum Yeşil Beyazlı kulübün Türk futbolu için taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne serdi. A Milli Takım'ı hem dünya üçüncülüğüne ulaştığı 2002'deki Dünya Kupası hem de Avrupa Şampiyonası'na götüren ilk teknik direktör unvanını elde eden Şenol Güneş ekibiyle birlikte 2014-15 sezonunda Bursaspor Teknik Direktörü olarak görev yaptı. O dönem Şenol Güneş'in ekibinde yer alan antrenör Şeref Çiçek ve Mehmet Kulaksızoğlu da şu an A Milli Takım'ın başarısı için ter dökmekte. 2014-15 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor Süper Lig'i 57 puanla 6'ncı sırada bitirmiş ve attığı 69 golle en skorer takım unvanını elde etmişti.

HEPSİ BİRER YILDIZ OLDU

Euro 2020 finallerine gidecek A Milli Takım kadrosunda yolu Bursaspor'dan geçen 5 futbolcu yer alıyor. Yeşil Beyazlı takımın altyapısından yetişen Ozan Tufan, Enes Ünal ve Mehmet Zeki Çelik şimdi Ay Yıldızlı formanın başarısını için güçlerini sahaya yansıtıyor. Bu üçlünün yanı sıra Mert Günok ve Umut Meraş da Bursaspor'da forma giyerek adlarını Türk futboluna duyurmuştu. Ozan Tufan Bursaspor'dan A Milli Takım'a yükselirken, Yeşil Beyazlı formayı da 64 maçta terletti. Her fırsatta Bursasporluluğunu dile getiren Vakıfköy patentli Enes Ünal ise 53 maçta Yeşil Beyazlı arma için mücadele etti. Vakıfköy'den çıkan ve şu an dünya devlerini peşinden koşturan Mehmet Zeki de U21 ve U19 takımlarında 31 maçta görev yaptı. Sezon başında takımdan ayrılan Umut Meraş 27, Mert Günok da iki sezonda 30 maçta Bursaspor başarısı için ter döktü.

ŞENOL GÜNEŞ

MERT GÜNOK

OZAN TUFAN

M. ZEKİ ÇOLAK

ENES ÜNAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.