Hava Durumu

Bu ilçelerde denize girmek yasaklandı

Bayram tatilinde İstanbul'da kalan vatandaşlar denize girmek için sahillere akın eden bazı vatandaşlar hayatlarının şokunu yaşadı. Sarıyer'de bulunan Gümüşdere Aile Plajı'nda Şile'deki Ayazma Plazı'nda ve Sakarya'nın Karasu ilçesinde ve Düzce'nin Akçakoca ilçesinde denizin aşırı dalgalı olması denize girmek yasaklandı. Sarıyer'de denize girmek isteyen bir vatandaş da "Buraya ailece yüzmeye geldik ama girişte bize bilgi verilmedi. Beş kişi bizden 200 lira para aldılar ama denize giremiyoruz." diyerek tepkisini gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu ilçelerde denize girmek yasaklandı

Bayram tatilinde İstanbul'da kalan vatandaşlar denize girmek için Sarıyer'de bulunan Gümüşdere Aile Plajı'na geldi. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar denize girmeyi tehlikeli hale getirdi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denize girmek için gelen vatandaşları dalgalar ve dip akıntı nedeniyle tehlikeli hale gelen denize girmemeleri için uyarılarda bulundu.

Plaja denize girmenin tehlikeli olduğunu belirten kırmızı bayraklar asılırken, atlı ve yaya jandarma devriye ekipleri sürekli dolaşarak vatandaşları uyardı. Vatandaşlara dalgalı ve dip akıntılı denizlerde yüzmenin tehlikelerini anlatan broşürler dağıtıldı.

Ayrıca, plajda cankurtaran olarak görev yapan görevliler sürekli megafonlarla vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Denize girmek için gelen Seher Canca; "Hava rüzgarlı denize giremiyoruz, öyle oturuyoruz. Kurtarıcı bir alet yok burada, şimdi burada biri boğulsa yüzerek oraya nasıl gidecek cankurtaran" diye konuştu.

"200 LİRA PARA ALDILAR AMA DENİZE GİREMİYORUZ"

Ailesi ile birlikte yüzmek için gelen Osman Tepegöz ise, "Buraya ailece yüzmeye geldik ama girişte bize bilgi verilmedi. Beş kişi bizden 200 lira para aldılar ama denize giremiyoruz" şeklinde konuştu.

Gümüşdere aile plajında cankurtaran olarak görev yapan Muhammet Kunduz; "Gördüğünüz gibi kötü hava şartları dolayısıyla insanların can güvenliği için denize girmek tabii ki de yasak. Zaten gördüğünüz gibi kırmızı bayraklarımızı da astık. Kırmızı bayraklar insanların o bölgeden denize girmemesi gerektiğini ifade ediyor. İnsanların can güvenliği için biz bu uyarıları yapıyoruz. Biz burada cankurtaranız. Altı kişilik bir ekibimiz var. İnsanların can güvenliğini sağlamak buradaki amacımız. Denize girmeye çalışanlar oluyor ama biz güzel bir dille uyarıyoruz. İnsanlar bilmiyor dalgalı denizde neler olabileceğini. Biz de insanlara bunu anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

ŞİLE'DE ACI HABER SONRASI DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Şile Ayazma Plajı'nda 07.30 sıralarında denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Olay yerine arama kurtarma timi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cankurtaran ekipleri yoğun dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plajın etrafına şerit çekilerek vatandaşlar deniz kenarından uzaklaştırıldı.

Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı.

KARASU'DA DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Karasu sahilleri tatilcilerle dolarken, denizin aşırı dalgalı olması tehlike oluşturdu. Olası tehlikelere karşı Karasu Kaymakamlığı'nın kararıyla denize girmek yasaklandı.

Sahilde bulunan cankurtaranlar, anonslar yaparak denizde bulunanların sahile çıkmasını istedi. Vatandaşlar sahilde oturarak zaman geçirdi.

Öte yandan, Kandıra Kaymakamlığınca rüzgarlı hava nedeniyle Cebeci, Kumcağız, Sarısu ve Bağırganlı'da yeni bir duyuruya kadar denize girmenin yasaklandığı bildirildi.

AKÇAKOCA'DA DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Düzce'nin Kardeniz'e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde aşırı dalga nedeniyle denize girmek yasaklandı. Cankurtaranlar sahil boyunca gezip anonslar yaparak halkı denize girmemeleri konusunda uyardı. Denizdeki vatandaşlar cankurtaran, polis ve zabıtaların uyarıları üzerine sudan çıktı. Can güvenliği nedeniyle alınan karar üzerine tatilciler, sahilde güneşlenerek zaman geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.