Hava Durumu

Bu işin çivisi çıktı

Yeşil Beyazlılarda belirsizlik devam ediyor, ilgilenilen futbolcular bir bir elden kaçıyor. Menajer karmaşası, bilgi kirliliği, sonuca ulaşamama, soru işaretlerini de beraberinde getirirken Mervan Çelik ile ilgili karşılıklı suçlamalar da dikkati çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu işin çivisi çıktı

Yaz dönemi bir kez daha Bursaspor için 'transferde belirsizlik dönemi' olarak adlandırılıyor. Deniz Yılmaz ile başlayan, İbrahima Yattara ile devam eden dönemde son halka Mervan Çelik oldu. Bursasporlu yöneticilerin 'imza aşamasına geldik' dediği gurbetçi futbolcu, Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Kasımpaşaspor ile 3 yıllığına ön protokol imzaladı. Aynı gün içerisinde Toure için Manchester City'nin 3.5 milyon Avro bonservis bedeli istemediği de gün yüzüne çıktı. Geçen Cuma 'bitecek' denilen transferde halen ses seda yok.

 

YAZIK OLUYOR
Mervan Çelik'in Türkiye'deki transferini yürüten menajer Doğan Ercan ise Bursaspor'un futbolcuyu renklerine bağlayamamasıyla ilgili isyan niteliğinde açıklamalarda bulundu. Ercan; "Mervan Bursaspor ile anlaşamadıysa sorumlusu bazı menajerlerin araya girmesidir. Coşkun Kırkpınar, Metin Korkmaz bu kulübün sahibi mi? Bursaspor'un parasına yazık oluyor" açıklamasını yaparak transferdeki sıkıntıya farklı bir boyut getirdi.
 

ÇELİŞKİLER DİZESİ
"Deniz'de işlem tamam" deniliyor, ardından transfer yatıyor. İbrahima Yattara'nın menajerleri, Bursaspor'la çalışan menajerleri, Yeşil Beyazlılar da futbolcu temsilcilerini suçluyor. Akşam '3 yıllığına anlaşıldı' açıklaması yapılan Yattara, sabahki sağlık kontrolünün ardından şehirden ayrılıyor, transfer yine olmuyor. Toure'de bilgi kirliliği devam ediyor, açıkçası transfer işi bir türlü yürümüyor. Toure'ye talip olmasıyla Bursaspor'un yükseltilmek istenen marka değeri, basit hatalarla yerle bir oluyor.


Mervan transferinin detayları

Bursaspor'un 'anlaştık bir sorun yok' dediği Mervan Çelik İstanbul ekibinden üç yıllık sözleşme karşılığında ilk yıl 1 milyon 100 bin avro alacak. Diğer iki sezon içinde de Mervan Çelik'i ücretinde 100'er bin avro artış olacak. Bursaspor'un Mervan Çelik'e önce 800 bin avro, sonrasında da 1 milyon teklif ettiği bildirildi.

 

Şoke oldular

Mervan Çelik'in Kasımpaşaspor'la ön protokol imzalaması Bursaspor'da şok etkisi yarattı. Alışveriş için kamptan ayrılan Bursaspor heyeti haberi alır almaz otele döndü. Yapılan telefon görüşmelerinin ardından Erkan Kamat bir anlaşmanın olmadığını öğrendiklerini söyledi. Bu sırada menajer Doğan Ercan'ın 'Mervan Kasımpaşa ile ön protokol imzaladı' şeklinde yaptığı açıklamanın gazeteciler aracılığı ile kampa ulaşması Yeşil Beyazlılarda buz gibi bir hava estirdi.

 

İngiltere'ye vizem yok

Bursaspor'da Kolo Toure transferinde aktif rol üstlenen Metin Korkmaz yapılan görüşmelerin sonrasında kamptan ayrılarak Beşiktaş'ın bazı transfer temaslarını yürütmek için Slovenya'ya geçti. Korkmaz Toure transferi için Londra'ya gideceği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını ve kendisinin İngiltere'ye vizesinin bulunmadığını söylerdi.

 

Yazıcı ziyareti uzun tutmadı

Bir önceki gece kampa gelen Pecsi maçını izleyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı sabah saatlerinde menajer Coşkun Kırkpınar ile birlikte otelden ayrılarak Viyana üzerinden Türkiye'ye hareket etti.

 

Süha GÜRSOY
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.