Hava Durumu

Bu kez iPhone üretmiyor: Apple çalışanlarına özel yüz maskesi geliştiriyor!

Apple çalışanları için Apple Yüz Maskesi adında yeni bir yüz maskesi tasarladı. Çıkan haberlere göre Apple Yüz Maskesi tekrar kullanılabiliyor. Üstelik bazı maskeler şeffaf olması sayesinde iletişimi kolaylaştırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu kez iPhone üretmiyor: Apple çalışanlarına özel yüz maskesi geliştiriyor!

YIKANABİLİYOR, BİRÇOK KEZ KULLANILABİLİYOR

Apple Yüz Maskesi, haberde aktarılan bilgilere göre üç katmanlı bir maske ve böylece parçacıkları filtreleyebiliyor. Ayrıca maske yıkanabiliyor ve beş defaya kadar kullanılabiliyor. Maske her yüz yapısına uyum sağlaması için ipleri sayesinde ayarlanabiliyor. Bloomberg, Apple'ın diğer tıbbi kişisel koruyucu ekipman tedariğini aksatmadan maske için doğru malzemeleri bulmak adına dikkatli araştırma ve testler yaptığını aktarıyor. Apple'ın el attığı tek maske ise bu değil.

APPLE'IN ŞEFFAF MASKE ÇÖZÜMÜ DE VAR

Aynı habere göre Apple, Apple Yüz Maskesi'ne ek olarak FDA'dan (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı şeffaf yüz maskeleri satın aldı. Şeffaf maskelerini bir maske tedarikçisinden satın alan Apple, böylece insanların yüzlerinin görülebilmesinin ve dudak hareketlerinin okunabilmesini sağlayacak deniliyor. Özellikle işitme engelli bireyler için dudak hareketlerinin okunması oldukça önemli. Bu sayede iletişimin gücünün artacağına inanılıyor. Aktarılan bilgiler, Apple'ın şeffaf yüz maskelerini birkaç hafta içinde Apple çalışanlarına ulaştıracağını söylüyor. Cupertinolu firmanın bu maskeleri genel satışa sunup sunmayacağı ise belirsiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.