Hava Durumu

Bu numarayı aramadan aile hekimine gitmeyin

Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Randevu Sistemi, aile hekimleri için de kullanılmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu numarayı aramadan aile hekimine gitmeyin

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre uygulamaya 1 Temmuz itibariyle yani önümüzdeki hafta başlanacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Bakanlığımız, 2012 yılından itibaren ülke çapında, 804 hastane ve 29 bine yakın hekimle Hastane Randevu Merkezi Uygulamasını başarıyla yürütmektedir. Hastaneler için kullanılan Hastane Randevu Merkezi Uygulaması, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tüm Aile Hekimleri için de geçerli olacaktır.

Vatandaşlarımız, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Aile Hekimlerinden randevularını “telefonla Alo 182 Çağrı Merkezi, internet ortamında www. hastanerandevu.gov.tr adresi ve mobil cihazlarla ise 'Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması' ile  alabileceklerdir.

 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tüm Aile Hekimlerinde uygulanmaya başlayacak Hastane Randevu Merkezi Uygulaması ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılması hedeflenmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız Aile Sağlığı Merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacak, daha sakin ve huzurlu ortamlarda sağlık hizmeti alabileceklerdir. Bununla birlikte Aile Hekimleri de poliklinik ve poliklinik dışı hizmetlerini etkili planlayarak sunacaklardır. Uygulama, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırırken, verim ve kalitesini de önemli oranda artıracaktır.

Bilindiği üzere Bakanlığımız, kısa bir süre önce ülke genelindeki tüm aile hekimlerine Hastane Randevu Merkezi Uygulaması üzerinden hastaları için uzman hekim randevusu oluşturabilme imkânı sağlamıştı. Mevcut durumda aile hekimleri kendi kullandıkları sistemden istedikleri hastane ve istedikleri branş hekiminden hastalarına randevu almaktadırlar. Aile hekiminin randevu alarak hastasını uzman hekime yönlendirmesi vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken aile hekimine de hastasının tetkik ve tedavilerini takip edebilme olanağı sağlamaktadır.

Hastane Randevu Merkezi uygulamasının sağladığı bir diğer fayda da uygulama üzerinden elde edilen istatistiki verilerle, sağlık kuruluşlarının ve Bakanlığın kaynaklarını daha etkin kullanılmasıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.