Hava Durumu

Bu su insanı gençleştiriyor

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyündeki asırlık kaplıca suyunun, birçok hastalığa iyi gelmesinin yanı sıra vücudu gençleştiren bir özelliğe sahip olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu su insanı gençleştiriyor

Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyünde bulunan termal su ile ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını açıklayan Vali Şahabettin Harput, köyün her tarafından adeta su fışkırdığını dile getirerek, “Yaptığımız incelemelerde, bu suyun asırlar öncesinde kaplıca ve sağlık hizmetlerinde kullanıldığını görüyoruz. Valilik olarak bu suyu yeniden tahlile tabi tuttuk. İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Zeki Karagülle'nin ekibi tarafından yapılan tahlile ilişkin değerlendirmede; suyun mineral değerler itibarıyla fevkalade kaliteli olduğunu, özellikle cilt, dolaşım, eklem hastalıklarına iyi geldiğini, aynı zamanda insan vücudunu gençleştiren, dinçleştiren özelliğe sahip çok değerli mineraller taşıdığını gördük” dedi.

Türkiye’nin en zengin termal şehrini kurmak istediklerini vurgulayan Harput, şöyle devam etti:

“Şehir merkezindeki sıcak sulara ilave olarak Babasultan köyümüzdeki bu suyun kısmen içerisine soğuk su katıldığı için ısı derecesi daha düşük. Önümüzdeki günlerde özel bir sondaj yapmak suretiyle suyu kendi kaynağından daha sıcak suya eriştirmek istiyoruz. Bu suyu bu bölgede değerlendirmek adına bazı projeler hazırlıyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.