Hava Durumu

Bu takımın arkasından daha çok gidilir

Şampiyonluk hesapları yapan ve yeniden Süper Lig'e dönmenin planları içindeki Bursaspor bu sezon tribünleri dolduramadı. Yeşil Beyazlılar geride kalan 9 maçı ortalama 11 bin 733 taraftarı önünde oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu takımın arkasından daha çok gidilir

Tolga Öztaş / Bursa Hakimiyet

Küme düşmesinin ardından tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Bursaspor Süper Lig'de eski şaşalı dönemlere dönmenin hesaplarını yaparken, taraftar sayısı bakımından bu sezon istediği desteği alamadı. 43 bin kişi kapasiteli Büyükşehir Belediye Stadı'nda Yeşil Beyazlı taraftarlar tribünde geçmişe oranla çok az sayıda kaldı. Bu durum şampiyonluk hesapları yapan ve yeniden Süper Lig'e dönmenin planları içindeki Bursaspor'a yakışır bir görüntü ortaya çıkarmadı. Bursaspor bu sezon sahasında oynadığı 9 maçta taraftarlarına 7 kez galibiyet sevinci yaşatırken, Balıkesirspor maçını berabere, Giresunspor mücadelesini de yenilgiyle tamamladı.

ORTALAMA 11 BİN TARAFTAR

Bursaspor'un sahasında oynadığı 9 maçta tribünlere toplamda 105 bin 601 taraftar giriş yaptı. Bu rakama sezon başında satılan kombineler de dahil. Bu durumda Yeşil Beyazlılar'ın şu ana kadar oynanan iç saha maçlarında taraftar ortalaması 11 bin 733 olarak kayıtlara geçti. 8 bin 379 kişiyle en az seyircili maç ligin 2'nci haftasında Akhisarspor'la oynanılan ve 2-1 kazanılan karşılaşma. En fazla taraftar ise 14 bin 741 kişinin giriş yaptığı 4'üncü haftadaki 3-1'lik galibiyetle biten Osmanlıspor karşılaşması. Stadın neredeyse 3'te 2'sinin boş olduğu Bursaspor'da teknik heyet ve futbolcular kalan maçlarda tribünlerin daha çok dolmasını istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.