Hava Durumu

Bu vahşet bir an önce dinmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mısır’da meydana gelen olaylarla ilgili olarak, “Türkiye bu konuda tavrını ortaya koymuştur. Bu vahşetin bitmesi gerekiyor. Aksi halde bu durum sadece Mısırla sınırlı kalmayabilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2013 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2013 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu vahşet bir an önce dinmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van’dan Bursa’ya atanan Vali Münir Karaloğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mısır’la ilgili bir soru üzerine Çelik, “Bunun tanımlaması sosyal, yazılı ve görsel medyada vahşet olarak yorumlanıyor. Bu vahşetin bir an önce dinmesi konusunda Türkiye’de Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tavır en doğru olandır.

Bu vahşetin bitmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu Mısır ile de sınırlı kalacak bir tablo değildir. Netice itibariyle masum insanlar hayatlarını kaybediyorlar. Bölgede ve Ortadoğu'da bu durum yeni huzursuzluklara yol açabilir. Dolayısıyla aklıselimin olmasını temenni etmek bizim görevimizdir. Bunu söylemeye devam edeceğiz. İnşallah bu vahşet bir an önce son bulur ve milletin önüne sandır gelir, Mısır halkı kendi kararını verir. Baskıyla bir şey çözmek tarih boyunca mümkün olmamıştır. Bir yere kadar baskı yapabilirsiniz. Daha sonra kaybedecek bir şeyi kalmayan insanların ne gibi yollara başvuracağını tahmin etmekte güçleşir. O daha da büyük kayıplar meydana getirir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.