Hava Durumu

"Bu zulmün önüne geçeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda ve emlak sektöründeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini belirterek, "Böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz"dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bu zulmün önüne geçeceğiz"

Milliyet'ten Gülden Çoktan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat artışlarına dikkat çekerek, "Bu zulmün önüne geçeceğiz" dedi.

Erdoğan, BM 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili atılacak farklı adımlar var mı? Emlak sektöründe de benzer bir manzara var. Bazı öğrenciler kiralık ev bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu konuda da ne gibi adımlar atılması bekleniyor?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz" dedi.

'Bizzat ilgileneceğim'

Erdoğan zincir marketlerdeki fiyat farklılıkları ile ilgili soruya da "Tüm marketlerdeki bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle, bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını, üzerine üzerine gitmek suretiyle buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü de bizzat işin üzenine kendim de ilgilenmek suretiyle gideceğiz" karşılığını verdi.

'Dikili ağacı yok'

Öğrenci yurtları konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımların yapıldığını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Gayet de lüks yurtlar yaptık, iftihar ediyorum. Tabii Bay Kemal'e kalırsa, Bay Kemal'e ne yaparsanız yapın, yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı, dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok. Bunlarda yalan bol. Ve onunla beraber hareket eden bazı medya grupları da var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Bir sene içinde Türkiye'de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun?"

'Meclis'e göndereceğiz'

Bir gazetecinin, seçim barajı ile ilgili olarak "Sayın Devlet Bahçeli, 'Yüzde 7'yi Cumhur İttifakı olarak tescilledik' dedi. Bundan sonraki yasal süreç nasıl ilerleyecek? sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: "Bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmalarını artık belli bir noktaya getirdiler. İnşallah Amerika dönüşü tekrar kendilerini dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da yolumuza oradaki başlıklarla yürüyeceğiz. Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha faklı bir şekilde girelim. Türkiye'nin de arzuladığı, beklediği bir sistemi inşallah yakalamış olalım. Meclis açıldığı anda da inşallah bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip, hiç uzatmadan meclise göndereceğiz ve müzakerelere de bu şekilde başlamış olacağız."

'Göçmenlerin en büyük kahrını biz çekiyoruz'

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in göçmenler konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, BM Liderler Zirvesi'nde göçmenler konusunda bir mesajı olup olmayacağı sorulan Erdoğan, "Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak. Çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz. 4.5 milyon insanın yükünü kaldırmaya çalışan Türkiye, gereken adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor... Tabii Miçotakis ile orada bir görüşmemiz var. Maalesef arzu edilmeyen bazı beyanları oldu. Tabii bunun üzerinde de Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler ne derece direnecekler bunu da göreceğiz. Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları da biz dürüst bir şekilde karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımlarımızı atarız" dedi.

Siyasi bir mesele

Azerbaycan ve Nahcivan arasında bir koridor açılması planıyla ilgili Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın bu koridorun oluşmasına izin vermemesi açıklamasıyla ilgili sorulan soruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle cevaplandırdı: "Bu koridorun açılması, açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Bir taraftan bunu söylerken bir diğer taraftan da benimle görüşme arzu etmesi herhalde düşündürücüdür. Eğer Tayyip Erdoğan'la bir görüşme arzu ediyorsa işte burada artık belli adımların da atılması lazım. Gürcistan Başbakanı'yla da görüşme arzusunu bana iletti... Diplomasi başladığı zaman tabii burada bir şeylerin alınıp verilmesi lazım. Böylece inşallah Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı, bu koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.