Hava Durumu

Bugün günlerden Anadolu Devrimi!

Bugün 16 Mayıs 2020... Bundan tam 10 yıl önce Bursaspor Türk futbolunda Anadolu Devrimi'ne imza atarak Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etti. Yeşil Beyazlılar zirveyi gördüğü dönemden bugünlere gelene kadar çok kan kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bugün günlerden Anadolu Devrimi!

İSTANBUL HEGEMONYASI BİTTİ

Bursasporlular için bugünün anlamı çok büyük. Yeşil Beyazlı renklere gönül verenler tuttukları takımın tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştığı günün 10'uncu yıldönümünü kutlayacak. 16 Mayıs 2010'da başkan merhum İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Yeşil Beyazlı kramponlar Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı. Elde ettikleri eşsiz başarıyla İstanbul kulüplerinin yıllar süren hegemonyasına son veren Yeşil Beyazlılar'ın bu tarihi zaferi tüm Türkiye'de 'Anadolu Devrimi' olarak kabul edildi.

ÇÖKÜŞ BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEDİ

Bursaspor'un başarısı diğer kulüpler için de örnek teşkil etti. Ama ne Bursaspor ne de bir başkası aynı başarıyı bir daha gösteremedi. Şampiyonluktan sonra bir kez lig üçüncülüğüne imza atan Yeşil Beyazlılar başkan İbrahim Yazıcı'nın ani ölümüyle her gün geriye gitti. Yapılan sayısız hatalar kulübü iflas noktasına kadar sürüklerken, Bursaspor çöküşü önleyemedi ve en sonunda küme düşmeyi yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nden TFF 1. Lig'e uzanan öyküde Bursaspor şampiyonluğunun 10'uncu yılında yeniden ait olduğu Süper Lig'e çıkmak için gün sayıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.