Hava Durumu

Bugün karne günü

Eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı bugün sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2014 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2014 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bugün karne günü

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen yarıyıl tatiline girecek.   Öğrenciler ve öğretmenlerin heyecanla bekledikleri yarıyıl tatili, 9 Şubat'a kadar devam edecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 10 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 13 Haziran Cuma günü son zilin çalmasıyla tamamlanacak.

GEÇME NOTU 50

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) hazırlanan ve 2013 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde, ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. Başarı puanı ise 45'ten 50 puana yükseltildi. Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine yönelik puanlar da yeniden belirlendi.

SINAV DÖNEMİ

8. sınıf öğrencileri için 2013'te ilk kez uygulanan Ortaöğretime Geçiş Sınavı ikinci dönemde de yapılacak. Öğrenciler, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının ise haziran ayında ilk haftalarında açıklanması bekleniyor. Üniversite adayları da önce Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) daha sonra Lisans Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) yarışacak. Üniversiteye hazırlananlar YGS'ye 23 Mart Pazar günü girecek. Baraj puanını aşan öğrenciler ikinci aşama olan LYS'ye 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturumda girecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.