Hava Durumu

Bulduğu 2 bin liralık elektronik eşyayı polise teslim etti

Bursa'da boş bir arazide bulduğu içinde 2 bin lira değerinde elektronik eşya olan çantayı polise teslim eden öğrencinin örnek davranışı takdir topladı. Cebinde sadece 2 lira parası olmasına rağmen çantayı polise teslim eden gencin anne ve babasının asgari ücret karşılığı bir hastanede çalıştığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bulduğu 2 bin liralık elektronik eşyayı polise teslim etti

Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde oturan Ferdiye (40) ve Taner Cesur (43) çiftinin en büyük çocukları Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ferhat Cesur, okula yürürken Albayrak Caddesi üzerindeki boş arsada bir çanta buldu. İçerisinde diz üstü bilgisayar, navigasyon cihazı, kablolar, dosyalar ve cep telefonu bulunan sırt çantasını evine götüren Cesur, bu sabah saatlerinde bulduğu cihazları anne ve babasıyla birlikte okul idaresine getirdi. Çanta, okula çağrılan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Anne babasının asgari ücretle çalıştığını belirten Cesur, "Çantayı yürürken buldum. İçine baktığımda dizüstü bilgisayar vardı. Akşam saatlerinde olduğu için eve götürdüm. Bu sabah erkenden anne ve babamla okula götürdük. Çantayı bulduğumda sahiplenmeyi hiç aklımdan bile geçirmedim. Çantayı bulduğumda cebimde 2 lira vardı. Otobüs kartımda da 2 liralık kontör vardı. Okula bazı günler yürüyerek gidiyorum" dedi.

Eşiyle birlikte Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta bakıcı olarak çalıştığını belirten baba Taner Cesur ise, oğlunun örnek davranışından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Okula giderken çantayı bulmuş. Ben de gece çalıştığım için dün akşam söyledi. Sabah işten geldim. Çantayı direkt okula götürdük. Kimin olduğunu bilmiyoruz. Çocuğumuzun bu davranışı bizi sevindirdi" dedi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, sırt çantasının sahibini arıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.