Hava Durumu

Bundesliga yarın yeniden başlıyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mart ayı ortasında askıya alınan Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) yarın yeniden başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bundesliga yarın yeniden başlıyor!

Salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla Kovid-19 önlemlerini gevşetmeye başlayan Alman hükümeti ve yerel yönetimleri, 10 gün önce 1. ve 2. futbol liglerinin yeniden başlayabileceğine karar verdi.

Almanya Kulüpler Birliği (DFL) tarafından hazırlanan ve eyaletlerin spor bakanları tarafından da kabul edilen "sağlık ve hijyen" tasarının uygulanması kaydıyla 1. ve 2. futbol liglerindeki karşılamaların mayıs ayı ortasından itibaren seyircisiz oynanmasına izin çıktı.

Bunun üzerine DFL, Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ve 2. Ligi'nin (Bundesliga 2) başlama tarihini 16 Mayıs 2020 olarak belirledi.

Kovid-19 önlemlerinden sonra Avrupa'da başlayacak ilk lig olması sebebiyle dünyanın gözü yarın Bundesliga'nın üzerinde olacak.

Futbol otoriteleri Almanya'daki uygulamanın Kovid-19 salgını döneminde diğer ülkeler için de örnek teşkil edebileceği görüşünü dile getiriyor.

- Haftanın önemli karşılaşması "Ruhr derbisi"

İki aylık aradan sonra yeniden perdenin açılacağı Bundesliga'da 26. haftadaki karşılaşmalarla devam edilecek.
Lider Bayern Münih'in 4 puan gerisinde 51 puanla ikinci sırada yer alan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park Stadı'nda 37 puanla 6. sırada bulunan Schalke 04'ü konuk edecek.

TSİ 16.30'da başlayacak Ruhr derbisinde sarı-siyahlılarda Emre Can ve Axel Witsel forma giyemeyecek.
Schalke 04'de ise Türk kökenli Alman milli futbolcu Suat Serdar'ın karşılaşmada yer alması bekleniyor. Teknik direktör David Wagner'in, sakatlıktan yeni çıkan ve takımla çalışmaya başlayan mili futbolcu Ozan Kabak konusunda riske girmek istemediği ve Borussia Dortmund ile yapılacak müsabakada genç savunma oyuncusuna görev vermeyeceği kaydedildi.

Bayern Münih ise 17 Mayıs Pazar günü TSİ 19.00'da deplasmanda Union Berlin ile karşılaşacak.

- Bundesliga'da 26. haftanın programı şöyle:

16 Mayıs Cumartesi: Borussia Dortmund-Schalke 04, RB-Leipzig-Freiburg, Hoffenheim-Hertha Berlin, Fortuna Düsseldorf-Paderborn, Augsburg-Wolfsburg, Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach

17 Mayıs Pazar: Köln-Mainz 05, Union Berlin-Bayern Münih

18 Mayıs Pazartesi: Werder Bremen-Bayer Leverkusen

Öte yandan DFL dün aldığı kararla sezon sonuna kadar oynanacak karşılaşmalarda her takıma 3 yerine 5 oyuncu değişikliği yapma hakkı tanındı.

Oyuncu değişikliği için teknik direktörlere, devre arası da dahil müsabaka sırasında toplam 3 fırsat verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.