Hava Durumu

Bunu kabul etmek mümkün değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mısır'da gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan ile ilgili olarak, "Gazetecilere kadar bu işin inmesi, haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya dönük bir baskı ortamının oluşmasını da kabul etmek mümkün değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2013 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2013 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bunu kabul etmek mümkün değil

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Emir Sultan Meydanı'nda düzenlenen toplu sünnet şölenine Bakan Faruk Çelik katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte sünnet olan çocuklara hediyeler veren Bakan Çelik, Mısır'da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Mısır'daki darbe zihniyetine karşı Türkiye'nin ortaya koyduğu tavrın önemli olduğunu kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyanın sustuğunu artık herkes iyi anlıyor. Demokrasi havarisi kesilenlerin aslında kendi menfaatleri varsa demokrasinin bir anlamı olduğunu, kendi menfaatleri yoksa demokrasinin bir anlamı olmadığını bu tavırlarıyla ortaya koymuş durumdadırlar. Bu da Ortadoğu halkları için baskı durumunda olan halklar için önemli bir göstergedir diye düşünüyorum. Türkiye'nin bu noktadaki duruşu da geleceğin dünyasında ve özellikle Ortadoğu halklarına aslında ümit ışığı olduğunu da söylemekte yarar var" diye konuştu.

TRT MUHABİRİNİN TUTUKLANMASI

Darbeciler tarafından TRT Muhabiri Metin Turan'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Bakan Çelik, "Gazetecilere kadar bu işin inmesi, haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya dönük bir baskı ortamının oluşmasını da kabul etmek mümkün değil. AA muhabirinin serbest kaldığı, TRT muhabirinin de henüz serbest kalmadığı ile ilgili bir bilgi var. İnşallah kısa süre içinde serbest bırakılır. Aksi taktirde yaptığınız zulümler, haklı bir noktanız varsa, bunların habercilere konu olması sizi rahatsız etmemeli. Muhabirleri de tutukluyor ve onları hapse atıyorsanız, o şu anlama gelir. Benim yaptığım her şey başından beri hukuksuz, bunun da belgelenmesini istemiyorum, diye bir tabloyu da doğrulamış oluyor. Bundan dolayı ben kısa süre içinde yapılan girişimlerin netice vereceği inancı içindeyim. Aslında kardeşlerimiz haber iletişim görevlerine dönerler ümidi ve temennisi içindeyim" açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.