Hava Durumu

"Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağan'a indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye sert çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın"
İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağan'a indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye sert çıktı.

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI


"S&P Türkiye'nin görünümünü pozitif'ten durağan'a indirdi. Neye göre indiriyorsun? Normalde belli bir süre pozitifte kalan bir ülkenin  notunu artırması lazım. Ama ideolojik olarak artırırsam sıkıntı olur diyor. Fakat Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor. Ya bunlar iflas ediyor.. Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik yaklaşım...

`Bunu kimse yutmaz.Sen bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bunun sonucunda 'seni bir kredi derecelendirme kuruluşu olarak tanımıyorum' lafını görürsün. Her şeyimiz ortada, sen kalkıp da Türkiye'ye böyle bir not vermeye kalkarsan olmaz..." 

Nisan ayında ihracat küçük bir gerileme yaşasa da ilk dört ayda yüzde 4'ün üzerinde bir artışa imza attı. Bu yüksek oranların elde edilmesinde tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcilerini tebrik ediyorum.

Tekstil ve hazır giyim ihracatının Türkiye'nin ihracatının artışının en önemli kaleleridir.

Nisan ayı rakamlarımızda, devam eden kriz yüzünden AB üyesi ülkelere ihracatın yüzde 18 gerilediğini görüyoruz. Avrupa'ya gerilerken, Bağımsız Devletler Topluluğu'na 17 arttığını görüyoruz. Türk ihracatçısı Latin Amerika'ya kadar sesini duyurmuş durumda. Türkiye'de bugün ihracatçı için mesafe kavramı anlamını yitirdi.

2023'te hazır giyim ihracatının 52 milyar dolara çıkmasını hedef olarak bana söylediniz ben de her gittiğim yerde söylüyorum. Bizimle bu inancı paylaşan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.