Hava Durumu

Burada seçim 1 saatte bitti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Büyük Köşkerli Mahalesi'nde, oy kullanma işlemi, seçmen sayısının az olması dolayısıyla yaklaşık 1 saatte tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2015 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burada seçim 1 saatte bitti!
Sıradışı bir başka oy verme işlemi de Batman'da yaşandı. Yolveren köyünden tek kişi oy kullandı.  Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı 2 haneli ve 20 seçmenli Büyük Köşkerli Mahalllesi'nde, oy kullanma işlemi yaklaşık 1 saatte sona erdi.

Eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in dedesinin köyü olarak bilinen ve Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştürülen Büyük Köşkerli'de, kayıtlı 20 seçmen oy verme işleminin başladığı saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Köy mescidinin önünde kurulan sandıkta seçmenlerin oy verme işlemi yaklaşık 1 saat sürdü.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından görevliler sandığı açmak için saat 17.00'ye kadar beklemeye başladı. Köy muhtarı Yakup Er, köyde yıllardır devam eden göçler nedeniyle yalnızca iki hane kaldığını söyledi. İki hanede 20 seçmen bulunduğunu belirten Er, "Oy verme işlemi başlayınca ivedi olarak oylarımızı kullandık. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun. İnşallah iyi olur. Memleketimiz için güzel şeyler bekliyoruz. İyi şeyler olacak diye ümit ediyoruz'' dedi. 

TEK KİŞİ OY KULLANDI

Her yıl oy verme işleminin en erken bittiği ve iki Ezidi vatandaşın yaşadığı Batman’ın merkeze bağlı Yolveren köyündeki oy verme işlemi güvenlik gerekçesiyle Yakıtlı köyüne taşındı.

16 seçmeninden 14'ünün köyde olmadığı, bir kişinin de hasta olduğu köyde bir tek Yolveren köyü muhtarı, 2223 numaralı sandıkta oy kullandı.

İlk kez köyünün dışında bir köyde oy kullandığını belirten Yolveren Köyü Muhtarı Mehmet Alcu (76) yıllardan beri köyünde oy kullandığını, ilk kez Yakıtlı köyünde oy kullanmaya geldiğini söyledi. Alcu, eşinin hasta olduğunu, bu yıl ilk kez başka bir köyde oy kullandığın belirtti. Almanya'dan babaocağı köyüne gelen Alcu’nun kızı Vesile Alcu (41), babasının ilk kez köyünün dışında oy kullandığını söyledi. Vesile Alcu, "27 yıl önce köyden ayrıldım. Almanya’ya yerleştim. Senede bir iki kez Batman'a köye geliyorum. Bu yıl seçime denk geldi. Ama oy kullanamıyorum" dedi.

Yakıtlı Köyü Muhtarı A. Samet Gezici (56) ise "Güvenlik gerekçesiyle her yıl Yolveren köyünde kurulan sandık bu yıl köyümüze getirildi. Muhtar Mehmet Alcu eşiyle birlikte köyde yaşıyor. Köyün 16 seçmeni var. Ancak 14 seçmen köyde olmadığından geriye iki seçmen kalmış. Muhtarın eşi hasta olduğundan oy kullanmaya gelemedi. Muhtar Mehmet Alcu, gelip oyunu kullanıp gitti" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.