Hava Durumu

Burak Yılmaz: 7 puan verseler kabul ederdik

A Milli futbol takımının iki yıldızı, üç maçın ardından son durumu değerlendirdi, Avrupa Şampiyonası'nı işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burak Yılmaz: 7 puan verseler kabul ederdik

Ay-yıldızlı takımın tecrübeli forveti Burak Yılmaz, "Üç maçtan önce bize 7 puan alacaksınız deseler, kabul ederdik. Ama son maç böyle olunca üzüldük. İnanın kursağımızda kaldı" derken Yusuf Yazıcı ise "İlk iki maçta iyiydik. Son maç bizi biraz üzdü, o da nazarlık olsun" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı ve golcüsü Burak Yılmaz ile yıldız isimlerinden Yusuf Yazıcı, Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan üç maçın ardından son durumu DHA'ya değerlendirdi. Fransa yolculuğu öncesinde konuşan milli futbolcular hedefin Avrupa Şampiyonası olduğunu vurguladı.

Öncelikle gruptaki liderlik için Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Üç maçtan önce bize 7 puan alacaksınız deseler, biz seve seve kabul ederdik ama son maç böyle olunca üzüldük. İnanın kursağımızda kaldı. Hocalarımız, oyuncular olarak biz çok üzüldük. Letonya maçındaki skoru hiç yaşamak istemezdik, herkesten özür dileriz. 9 puan olmalıydı ama kötünün iyisiyle bitirdik diye düşünüyoruz."

2020 Avrupa Şampiyonası'nda rakipleri kadar şansları olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, "Avrupa Şampiyonası elemelerinde büyük bir başarı elde ederek son maçlar öncesi şampiyonaya katılmayı garantiledik. Bu, takımımıza büyük bir öz güven aşıladı. O maçların getirdiği öz güveni bu müsabakalara da yaşadık. Tabii kötü geçen de bir Uluslar Ligi oldu. Her şeyi yapan biz olduk. İyi konsantre olduğumuz sürece her şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedef gruptan çıkmak. Rakiplerimizin ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımız var" dedi.

'Beni beklediler'

Yusuf Yazıcı ise elemelere iyi başladıklarına ve sonunun da iyi geleceğine vurgu yaptı. Yazıcı, "İlk iki maçta takım olarak iyi mücadele ettik, skorlar da güzel oldu bizim adımıza. Son maç bizi biraz üzdü, o da nazarlık olsun. Yaptığımız bazı hatalardan ders çıkarırız diye düşünüyorum. Futbolun içerisinde olan şeyler bunlar. Beraberlik hem bizi hem de ülkemizi üzdü. İlk iki maçı kazandık ama o maçlara göre Letonya maçı biraz daha zayıftı. Sonuçta iyi gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sakatlığı nedeniyle geçen yıl oynanması gereken Avrupa Şampiyonası'nı kaçıracağını hatırlatan yıldız futbolcu, turnuvanın koronavirüs salgını nedeniyle bu yıla ertelenmesine esprili bir yaklaşımda bulundu. Yazıcı, "Avrupa Şampiyonası beni bekledi aslında. Bizim için güzel olacak. Her futbolcunun, her gencin hayali hem milli takım forması giymek hem de böyle büyük turnuvalarda boy göstermek. Çok mutluyuz. İyi şeyler olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'PSG maçı final'

Fransa Ligue 1'de Lille formasıyla şampiyonluk mücadelesi veren iki futbolcu, PSG maçının final niteliğinde olduğunu söyledi.
Burak Yılmaz yarın oynanacak zorlu mücadele öncesi şu ifadeleri kullandı: "PSG maçı çok önemli. Ama daha bitime 9-10 hafta var. Kaybetmek istemiyoruz. Bizim için 9 günde 3 maç yorucu bir süreç oldu. 2.5 günde 1 maç oynadık. Biz iyi hazırlanıp o maça konsantre olacağız."

Kupada güçlü rakipleri ile daha önce karşılaştıklarını hatırlatan Yusuf Yazıcı ise "Son maçımız biraz kötü geçti. Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Şimdi önümüzde PSG maçı var. Kupa maçı oynadık, kaybettik onlara karşı ama kazanabilirdik. Bu maçı kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Kazanırsak şampiyonluk yarışı için çok güzel olacak" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Burak Yılmaz sözlerini tamamladıktan sonra "Yusuf üşümesin. O bize PSG maçında lazım" dedi.

'Nasıl atacağını ben biliyordum'

Yusuf Yazıcı, Hollanda maçında rakibin penaltısı öncesi kaleci Uğurcan Çakır'a "Sonuna kadar bekle kanka" diye seslenme anını da anlattı. Yazıcı, "Ben çapraz bağ ameliyatı olunca Depay ile 3 ay birlikte kalmıştım. Onu yakından tanıyorum. Fransa'dan da onu iyi tanıyorum. Nasıl bir penaltı kullanacağını açıkçası biliyordum. Ondan Uğurcan'a beklemesi gerektiğini söyledim. Çünkü Memphis kaleciyi bekleyerek penaltı atıyor. Maçın içerisinde ters bir asist yaptım aslında" dedi.

'Transfere daha var'

İsmi transfer gündeminin üst sıralarında yer alan Yusuf Yazıcı, "Ben işime odaklanıyorum. Saha içerisinde aldığım sürede elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O tabii ki de bir süreç. Transfer sezonuna çok zaman var" dedi.

'Biz bir takım değil, aileyiz'

Yusuf Yazıcı, takımdaki arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu söyledi. Ay-yıldızlı takımın orta sahası, "Sadece bir takım değil, aile olduğumuzu her zaman söylüyorum. Mutluyuz. Güzel şeyler bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.