Hava Durumu

Burkina Faso'da katliam: 122 ölü

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da isyancı milislerin düzenlediği saldırılarda en az 122 kişi hayatını kaybetti. Ülkede üç günlük milli yas ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2019 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2019 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burkina Faso'da katliam: 122 ölü

Burkina Faso'daki isyancılar, ülkenin kuzeyindeki Arbinda kasabası ile bu kasabanın yakınlarındaki bir askeri üsse saldırdı.

Silahlı milislerin önce yerleşim merkezine saldırarak, 31'i kadın en az 35 sivili katlettiği, ardından ordu güçleri ile yaşanan çatışmada da 80 isyancı ve yedi askerin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Burkina Faso ordusundan yapılan açıklamada, olağanüstü bir yoğunlukta yaşanan çatışmaların saatlerce sürdüğü bildirildi.

Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kaboré, en az 122 insanın hayatını kaybetmesi üzerine ülke çapında üç günlük milli yas ilan etti. Saldırının neden düzenlendiği henüz netlik kazanmadı.

Ülkenin kuzeyinde artan şiddet olayları

Uzun yıllar boyunca, bölgedeki diğer ülkelerle kıyaslandığında nispeten daha istikrarlı bir konumda olan Burkina Faso bir süredir iç huzursuzluklar ve bölgesel çatışmalardan kaynaklanan sorunlarla mücadele ediyor. Özellikle ülkenin kuzeyinde, Mali sınırına yakın kesimlerde zaman zaman saldırılar düzenleyen milisler bölgedeki istikrarın bozulmasında en önemli etken.

Geçtiğimiz Ekim ayında bir camiye düzenlenen saldırıda en az 15 kişi ölmüş, içinde bulunduğumuz Aralık ayı başında da bölgedeki bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetmişti. Son dört yıldaki saldırılarda en az 700 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.