Hava Durumu

Bursa 2. Liseler Arası Kısa Film Yarışması başladı

Bursa 2. Liseler Arası Kısa Film Yarışması başladı. Teması 'Emanet' olarak belirlenen yarışmada birinciye 7 bin 500 tl, dereceye girenlere ise toplamda 17 bin 500 tl ödül verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa 2. Liseler Arası Kısa Film Yarışması başladı

HABER | SERAY SAYGILIOĞLU

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından gerçekleştirilen, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle vücut bulan 'Bursa 2. Liseler Arası Kısa Film Yarışması'na katılacak öğrenciler, filmlerini 'Emanet' teması ile çekecekler.Gençlere, toplumsal sorunlara sanatsal bakış açısıyla bakma yeteneği kazandıracak olan yarışmanın protokolü, Bursa Heykel Tarihi Valilik Hizmet Binası'nda imzalandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve BİHMED Başkanı Kadir Oruç'un imzaladığı protokole göre, gençler kısa metrajlı filmlerle yarışmaya katılacak. Yarışmaya tüm lise öğrencileri 6 Dakikayı geçmeyen kısa filmleriyle katılabilecek. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler için başvurular 13 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Yarışmada birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Jüri Özel Ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi.

LİSELİLER 'EMANATE' SAHİP ÇIKIYOR

Vali Canbolat, 2.'ci Liseler Arası Kısa Film Yarışması'na tüm gençleri davet etti. Güzel bir proje için bir araya geldiklerini belirten Başkan Aktaş ise milli ve manevi değerler noktasında donanımlı gençler olsun istiyoruz dedi.BİHMED Başkanı Kadir Oruç, gençlerin olaylara sanatsal bakmalarının sorunların çözümünde kitlesel rol oynadığını belirterek, "Bizim tarihimizde başarılar ve acılar hep sanat ile gelecek kuşaklara aktarılmıştır. Bu aktarılışın temel amacı ise tekrarlanmaması ve ders alınmasıdır. Biz BİHMED olarak, bugün yaşanan acıların ve hataların genç arkadaşlarımız tarafından sanatsal olarak ele alınarak çözülmesini ve bu kazanımların 'emanet' olarak geleceğimiz olan gençlere aktarılmasını amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.