Hava Durumu

Bursa afete karşı hazır

Gürsu merkezli 4,6’lık sarsıntı Bursa’nın depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu da beraberinde getirdi. 140 profesyonel arama kurtarma birliğinin yanı sıra 19 gönüllü kuruluşuyla 24 saat göreve hazır olan Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 17 ilçenin Afet Müdahale Planı’nı hazırladı. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 06:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 06:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa afete karşı hazır
Onlar görevli ve gönüllüleriyle kocaman bir aile…140 profesyonel arama kurtarma birliğinin yanı sıra 19 gönüllü kuruluşuyla 24 saat göreve hazır olan Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), hayat kurtarmaya devam ediyor. AFAD kurtarma ekipleri deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerin yanı sıra trafik kazası, kayıp olayı, boğulma, yangın, iş kazası ve kurtarma gibi olaylara müdahale ediyor. 

Bursa, Gürsu merkezli 4,6 büyüklüğündeki sarsıntıyla birlikte deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşirken, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ile Bursa’nın depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu konuştuk. Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV’ye özel açıklamalar yapan Tarı, Bursa’nın 17 ilçesinin afet müdahale planlarının hazır olduğunu söyledi.



Tarı, Bursa’nın yüksek afet riski dikkate alındığında önemli bir işlevi üstlenen AFAD İl Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekiplerinin, 7 gün 24 saat Bursa’nın hizmetinde olduğunu belirtti. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Bursa’nın Afet Müdahale Planı’nın hazır olduğunu, ilin tamamının fotoğrafının çekildiğini belirten Tarı, “İlçelerin afet müdahale planlarını yaptık. 10 ilçenin planı hazır, 7 ilçenin de verileri toplandı sayısal hale getirilecek. Bunlar içinde halkın toplanma noktalarından alanlara, soğuk hava depolarına kadar her yer belirlendi ve haritalara işlendi. Bunların hepsi bizim sorumluluklarımız açısından önemli” diye konuştu. (Rabia DENİZ'in ÖZEL HABERİ)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.