Hava Durumu

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler'in 'Engelliler Günü'nü dolu dolu geçirdi

Bursa'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bir dizi etkinli gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler'in 'Engelliler Günü'nü dolu dolu geçirdi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni ile başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, Engelli Dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşen törende "Erişilebilir Bursa, Engelsiz Yaşam" temennilerinde bulunuldu. Tüm engellilerimiz adına Milli Sporcumuz Nihat Demir tarafından günün önemine binaen konuşma yapılırken çocuklarımız tarafından bando gösterisi sergilendi.

Ardından Vali Yakup Canbolat'ı, İl Müdürü Muhammer Doğan, Engelli Ödüllü Sporcular ve engelli öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte makamında ziyaret etti.

Tayyare Kültür Merkezinde Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında çocuklarımız, başarılı performansları ile hiçbir şeyin kendileri için engel olmadığını bir kez daha gösterdiler.

Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa protokolü, engeli bireyler aileleri ve vatandaşlar katıldığı program, saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri tarafından işaret diliyle okundu. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Müdürü Muhammer Doğan; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm dünyada engellilerin hakları ve yaşam standartlarının arttırılması adına bir bilinç oluşturduğunu söyledi. Türkiyede 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği başta olmak üzere, hayata geçirilen yasal düzenlemeleri hatırlattı. Engelli bireylere yönelik gerçekleştirilen Bakanlığımızın çalışmalarından bahsetti. İl Müdürü Doğan, "Spordan sanata hayatın her alanında engelleri aşarak tüm topluma örnek olacak başarılara imza atan engelli bireylerimiz ile gurur duyduğunu ifade ederek, onların toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri sosyal yapımızı zenginleştirecek ve gücümüze güç katacaktır.3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." Dedi. Bursa Valiliği başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesine ve program da emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Kullanabildikleri müzik aletleriyle ritim tutan ve "Engelsiz Hayat" şarkısını seslendiren engelli bireyler, dinleyenlerden alkış aldı. Gençlerimiz şiir performanslarıyla ve işaret dili ile eşlik ettikleri türküler ile bizleri gururlandırdılar. Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Merkezi öğrencilerimizin de yer aldığı programda zeybek oynayan engelli bireyler sanatla hayata nasıl tutunduklarını bir kez daha gösterdiler. Eğlenceli anların da yaşandığı programda, engelli bireyler ve katılımcılar moral depoladı.

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından ilimizde düzenlenen "Birlikten Sevgi Doğar" resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ve Uluslararası başarılara imza atmış Milli Sporcularımıza başarılarının devamı dilenerek plaket takdim edildi.

İlçelerde de 3 Aralık Engelliler Günü etkinliklerini devam ettiren Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 10 Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 17 ilçede okulların 3. ders saatinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotunun izlenilmesi sağlandı ve çocuklara farkındalık eğitimleri verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.