Hava Durumu

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi kaldığı yerden devam ediyor!

Sağlık Bakanlığı, 750 yataklı Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin tamamlayıcı ihalesi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi kaldığı yerden devam ediyor!

HABER MERKEZİ

Bursa'nın yeni tarihi sağlık üssü olarak yapımına başlanan ve Sönmez Ailesi'nin 75 milyon lira katkıda bulunduğu, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin tamamlayıcı olacak olan ikinci ihalesi yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, 'Bursa Çekirge 750 Yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi İkmal İnşaatı Yapım İşi' olarak, ihale gerçekleşti ve dev sağlık projesi kaldığı yerden devam edilecek.

2024 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

2024 yılında Bursalılarla hizmet vermeye başlayacağı öğrenilen ve şehrin en büyük sağlık merkezlerinden birisini teşkil edecek olan bu projenin yapımının sürdürülmesi ve tamamlanması için 800 gün süre tanındı.

Acemler Kavşağı'nın yakınında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun yolu üzerinde yer alacak tesis, 750 yatak kapasiteli, 2 bodrum ve giriş katı dahil 11 kattan oluşacak.

İHALE TAMAMLANDI, KAZANAN FİRMA BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu'nun aldığı karar sonrası, 26 Kasım 2020'de ihaleyi kazanan firmayı sözleşme imzasına davet etti. Buna göre, Dost İnşaat A.Ş.'nin Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ne ait inşaatın tamamlayıcı ihalesini, 404 milyon TL bedelle kazandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Kamu İhale Kurumu'nda; 25 Kasım 2020 tarihli değerlendirme toplantısından, Ederay İnşaat'ın itiraz başvurusuna ret kararı çıktığı öğrenilirken, ihale mevzuatı gereğince izlenen takvim de tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.