Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan Adana'daki facia ile ilgili açıklama

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, "Yangın merdivenleri sadece yurtlarda, resmi kurumlarda, toplumun çoklukla bulunduğu yerlerde ruhsat almak, izin almak için yapılmış eklentiler değildir. Amacı yangın sırasında içindeki bedenleri, canları korumaktır, kurtarmaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'ndan Adana'daki facia ile ilgili açıklama
Baro Başkanı Gürkan Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili davanın katılanı olarak Adana'da kendilerine düşen görev gereği yerlerini alacaklarını belirtti.

Konya'nın Balcılar Beldesinde 8 yıl önce yine bir öğrenci yurdunda yaşanan tüpgaz patlaması sonucu çıkan yangında 18 öğrencinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Altun, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Aradan geçen 8 yılda her şey değişti, ülke büyüdü, çağımız gelişti ama biz hala çocuklarımızın ölümünü acıyla gözyaşıyla seyreder durumda kaldık. Yine Türkiye'de yapılmış bir istatistik, 2015 yılında 875 çocuğumuz önlenebilir nedenlerle yaşamını kaybetmiş, bunlara da seyirci kalmışız. Yangın merdivenleri sadece yurtlarda, resmi kurumlarda, toplumun çoklukla bulunduğu yerlerde ruhsat almak, izin almak için yapılmış eklentiler değildir. Amacı yangın sırasında içindeki bedenleri, canları korumaktır, kurtarmaktır. Çeşitli saiklerle yangın merdivenlerinin kilitli olması asla savunulamaz. Hele ki çocukların güvenliği gibi herkesin sempati ile bakabileceği gerekçeler dillendirilemez. Yangın merdivenlerinin nasıl yapılacağı yönetmeliklerde bellidir. İlköğretim çağındaki öğrencilerinin barındığı bir yerde yangın merdivenin kullanımı fene, tekniğe ve çağa uymak zorundadır."

"BÜTÜN CEMAAT, TARİKAT YURTLARI DERHAL KAPATILMALI"

Cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini aktaran Altun, şöyle devam etti:
"Bu çağdaki öğrencilere hizmet veren tüm yurtların, bütün cemaat yurtlarının, bütün tarikat yurtlarının derhal kapatılması gerektiğini; doğru düzgün altyapısı, düzenlenmesi yapılana kadar, doğru düzgün kanun çerçevesi belirtilene kadar tamamının hiçbir koşula bakılmaksızın kapatılmasını ve çocuklarımızın buralardan bundan sonraki olası risklerden korunması gerektiğini düşünüyoruz. Sorumluları göreve davet ediyoruz. Dün olan olaydaki sorumluların da derhal hesap vermesi gerektiğine inanıyoruz."

Bursa Barosunun bu olayın takipçisi olacağına dikkati çeken Altun, "Çocuklarımıza ve çocuklarımızın ailelerine ve aziz hatıralarına sahip çıkacağız. Bu davanın katılanı olarak derhal Adana’da bize düşen görev gereği yerimizi alacağız." görüşünü kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.