Hava Durumu

Bursa Beton Genel Müdürü Vardar'dan öğrencilere öğüt

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversite'sinde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. 'Sanayici-Öğrenci Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, İMSİAD Üyesi ve Bursa Beton Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Fatih Vardar oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Beton Genel Müdürü Vardar'dan öğrencilere öğüt

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirilen seminerde Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar,öğrencilere meslek hayatında edindiği tecrübeleri aktardı. Öğrencilere, okul hayatları boyunca kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Vardar, "Eğitiminizin yanına pazarlama, işletme ve yabancı dil gibi ticaret dünyasında size fayda sağlayacak tahsiller koyarsanız fark yaratırsınız. Çünkü bu rekabet şartlarında öne geçmek için fark oluşturmalısınız" diye konuştu.

İş hayatında başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Vardar, kendisini dikkatle dinleyen öğrencilere, "Dünya değişiyor ve gelişiyor. Bununla birlikte rekabet koşulları da sertleşiyor. Bu şartlarda başarılı olmak için çok çalışmalı, kendinizi geliştirmeli ve meslekte yenilikleri takip etmelisiniz" dedi.

SİZİN GİBİ DONANIMLI GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR

İş hayatında duygusallığın bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Vardar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nerede olursanız olun iş dünyasında sorumluluğunuzu yerine getirirken duygusal davranmayın.Profesyonelliğinizden ödün vermeyin. Özgüveniniz olsun, kararlı olun, doğru bildiğinizi söylemekten çekinmeyin. Çünkü bu ülkenin doğru ticaret yapan, eğitimli ve bilinçli iş adamlarına ihtiyacı var. Sizin gibi donanımlı gençlere ihtiyacımız var."

BURSA GİBİ BİR KENTTE YAŞADIĞINIZ İÇİN ŞANSLISINIZ

İnşaat sektörünün gündemini uzun süredir meşgul eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da konuşan ve kentsel dönüşümün sektöre hareket katacağını ifade eden Vardar, "İnşaat sektörü yaklaşık 200 civarında alt sektörü harekete geçiren, etki alanı son derece geniş bir sektör olmasına rağmen maalesef altyapısı çok eksik. Ülke çapında konut, okul, hastane, her anlamda bir kentsel dönüşüm seferberliği var. Bu sektöre dinamizm katacak bir gelişme. Sizler de gelecekte bu sektörün temsilcileri olarak bu hareketlilikte yerinizi almak için çalışmalısınız. Sizler Bursa gibi bir kentte olduğunuz için şanslısınız. Sektörün ihtiyaç duyduğu mühendislik, mimarlık vb. teknik eleman niteliği de sektörün gelişimini olumlu etkileyeceğinden sizlerin kendilerini geliştirmesi sektör adına çok önemli." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.