Hava Durumu

Bursa beyaza büründü

Bursa, soğuk hava dalgasının etkisiyle güne kar yağışıyla başladı. Mudanya yolunda kar yağışı sebebiyle trafik durma noktasına geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa beyaza büründü

Bursa şehir merkezinde ve ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkili olan kar yağışı sonucu binaların çatıları ve ağaçlar beyaza büründü. Bursa - Mudanya yolunda ise etkili olan kar yağışı sonucu trafik durma noktasına geldi. Hava sıcaklığının eksi 2'ye kadar düşmesiyle zaman zaman buzlanmalar yaşandı.

Küçük çocuklar ise soğuk havaya aldırış etmeden yağan karın tadını çıkarmak için sokağa çıktı.Bursa'da termometreler sıfırın altında 2 dereceyi gösterirken kış turizminin merkezi olan Uludağ'da sıcaklık sıfırın altında 12 dereceye kadar düştü. Uludağ'da gece boyu etkili olan kar yağışı sonucu dün 171 cm olarak ölçülen kar kalınlığı 190 cm'ye ulaştı.

BÜYÜKORHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bursa'nın rakımı en yüksek ilçelerinden olan Büyükorhan'da kar yağışı sebebiyle ilçe merkezi beyaza büründü. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu, yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların zor anlar yaşadığı bildirildi.

Büyükorhan'da yağış sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Sıcaklığın eksilere düşmesiyle yollar buz pistine döndü. Etkili kar yağışının ardından ilçede kartpostallık görüntüler de ortaya çıktı.
Belediye ekipleri ise kar küreme ve tuzlama işlemlerine devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.