Hava Durumu

Bursa bir kez daha sallandı

Son dakika haberine göre merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.5 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'i de salladı. Kandalli Rasathanesi, sarsıntının sığ odaklı bir deprem olduğunu belirterek bölgede irili ufaklı çok sayıda diri fay parçası olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa bir kez daha sallandı

Merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem, sabah saat 09.34'da meydana geldi. Orta büyüklükteki deprem Yalova başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Yalova'da deprem korkusu yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, bazı vatandaşlar ağladı. Deprem Bursa, İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Boğaziçi Üniversitesi (B.Ü.) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Yalova Çınarcık'ta meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Saat 09.34de, aletsel büyüklüğü 4.5 olan hafif şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 5 km civarında olup, sığ odaklı bir depremdir. Deprem özellikle Esenköy, Yalova ve İstanbulda hissedilmiştir.

Yalova il sınırlarının tamamı genelde Kuzey Anadolu Fay Zonunun, kısmen de Batı Anadolu açılma rejiminin etkisi altındadır. Yalova ili Kuzey Anadolu Fay Zonunun kuzeyden ve güneyden geçen kolları ili çevirmektedir. Bu yüzden bölgede çok miktarda irili ufaklı diri fay parçası bulunmaktadır. MTA tarafından 2011 yılında hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasında da görüleceği gibi, il sınırları içerisinden Altınova, Yalova, Esenköy ve Orhangazi Fayı geçmektedir"

Geçtiğimiz salı bir deprem daha olmuştu

Bursa'da geçtimiz salı günü de merkez üssü Osmangazi olan 3.0 büyüklüğünde bir sarsıntı olmuştu. Herhangi bir hasarın meydana gelmediği depremde şehir merkezinin yanısıra Gemlik'te de hissedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.