Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan Haziran ve Temmuz uyarısı!

AS TV ekranlarına konuk olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta tüm Bursalıların bayramını kutlarken koronavirüsle mücadelede Bursa'daki son durum hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan Haziran ve Temmuz uyarısı!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş AS TV Ana Haber bültenine canlı bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Başta Bursalılar olmak üzere Tüm İslâm aleminin bayramını tebrik eden Başkan Aktaş, "Mahzunluğumuz burukluğumuz belki Ramazan'ın ilk gününden başlıyor. Başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimizin farklı kurum ve kuruluşlarımızın iftar sofraları, teravih heyecanını belki yaşayamadık. Akrabalar, dostlar bu manada buluşamadı ama hayat her halükarda devam ediyor. Sürecin başladığı Şubat sonundan itibaren uygulamalar başlamıştı. Biz kurallara harfiyen uyulması noktasında ulaşımdan evdeki ihtiyaçların giderilmesine 65 yaş üstünden 20 yaş altına yine bu manada farklı ihtiyaçları sıkıntıları olan, belediyenin kiracısı olan, su tüketiminden farklı konulara kadar birçok konuya el atmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS GÜNLERİNİ FIRSATA ÇEVİRDİK

Koronavirüs sürecinde Bursa'nın bazı sorunlarını çözmek adına yaşanan durumu fırsata çevirdiklerini ifade eden Başkan Alinur Aktaş, "Yaptığımız çalışmalar normalde hayatın 7/24 devam ettiği ana arterler. Biz buralara özellikle girdik. Örnek verecek olursak Merinos ile Acemler arasındaki hat 2 buçuk kilometredir. Gidişli-gelişli bölünmüş yol orta refüjden de metroya gitmektedir. Biz burayı normal şartlar altında yapmaya çalışsak bir tarafı bir ay sürer. Trafiği kısmi olarak vermemiz lazım komple kapatamayız. Beraberinde tüm detaylarını halletmeye kalksanız normalde çok uzun bir süreç alır. Ama biz 7/24 çalışarak yaklaşık 25 kilometrelik hatta 70 bin ton asfaltı uygulama imkanına sahip olduk. Bu şehrin zaten ulaşım gibi bir önceliği var. Trafik gibi bir önceliği var. Büyükşehir Belediye binası ile kent meydanı arasındaki güzergahta da çalışmalarımız devam ediyor. Diğer rutin altyapı çalışmalarımız da devam ediyor" şeklinde konuştu.

BURSA'DA KORONAVİRÜSTE SON DURUM

20 Mayıs günü Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ilk kez Bursa'daki koronavirüs vaka ve vefat sayılarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AS TV ekranlarından da konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Başkan Aktaş, "Öncelikle şunu söyleyeyim süreç gayet iyi gidiyor. Üretime halen devam eden sanayicilerimiz var. Hatta bayağı işler toparlamaya başladı. Sosyal izolasyona, maske kullanımına kişisel hijyene Bursalı hemşehrilerimizin büyük bir dikkati var. Belki ulusal basına yansıyan birkaç kalabalık ortamlar oldu, çarşının belirli noktalarında bayram öncesi ihtiyaçları gidermek adına oluşan bu manzaralar kimseyi yanıltmasın. Ben kesinlikle şunu ifade edeyim Bursalı hemşehrilerimiz gerçekten dikkatliler" sözlerini kullandı.

Aktaş konuşmalarına "Bana en çok sorulan soru 'Ne zaman bitecek bu iş?' sorusu oluyor. Ciddi düşüş seyrinde Bursa'da yoğun bakımlarımızda, hastanelerimizde herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere bütün sağlık teşkilatının yoğun bir gayreti var. Şunu ifade etmem lazım. Hemşehrilerimizin bu süreçte çok daha dikkat etmeleri gerekiyor. Sosyal mesafe ve maske kullanımı olayı tabir yerinde ise 5-6 ay daha yani bu yıl içerisinde bizim olmazsa olmaz konularımızdan bir tanesi" şeklinde devam etti.

Bu süreçte yolcu sayısının azalması ile hatlarda bir azalmanın olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, "Yolcu sayımız azaldı, maliyetlerimiz arttı diye hiçbir hattı iptal etmedik ve azaltmadık. Vatandaşlarımızda bu süreçte metro ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanırken eğer dolu ise bir sonrakini kullanmalıdır" dedi.

HAZİRAN VE TEMMUZ AYINA DİKKAT EDELİM

Aktaş, "Virüsün yayılım sürecinde bir gayret gösterildi ama çabalarımızın boşa çıkmaması adına özellikle Haziran ve Temmuz aylarında da aynı gayreti özellikle göstermelerini ben hemşehrimden istirham ediyorum. Bu arada dezenfeksiyon işlemleri yoğun bir şekilde devam edecek. Yarın öbür gün Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri doğrultusunda yeni uygulamalar hayata geçecek. Bu geçiş sürecinde herkesin dikkatli ve itinalı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.