Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gergin dakikalar

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Özlüce’deki Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nın isminin Özlüce Bulvarı olarak değiştirilmesi üzerine CHP'li üyeler meclisi terk etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2013 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gergin dakikalar

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan meclis toplantısına Özlüce’deki Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nın isminin değiştirilmesi damga vurdu.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Turgay Erdem, bu bulvarın isminde hassas olduklarını belirterek, gerekirse o bölgede bir anket yapılması gerektiğini söyledi. Bu talebin ilçe meclisinde reddedildiğine dikkat çeken Erdem, kararın ilçe meclisine bırakılması gerektiğini söyledi.

CHP’li meclis üyelerinin tüm çabalarına rağmen AK Parti grubu bulvarın adını değiştirmekte kararlı bir tutum sergiledi, AK Parti Grup Sözcüsü Celal Demir, bu kararın siyasi bir karar olmadığını belirterek, o bölgedeki mahalle halkının ve muhtarın talebi olduğunu kaydetti.

AK Parti’li üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile geçti. Maddeye CHP grubu ret oyu verirken, MHP grubu ise çekimser kaldı. Bu maddenin ardından diğer maddelerin görüşmeleri devam ederken, CHP’li üyeler bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve komisyona geri çekilmesini istedi. Ancak AK Parti Grup Sözcüsü Celal Demir, kararın siyasi olmadığını yineleyerek geri çekilmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine CHP grubu, Grup Sözcüsü Osman Ayradilli dışında oturumu terk etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.