Hava Durumu

Bursa Büyükşehir'den dikkat çeken 'BUDO' açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) yolcu bilet fiyatlarında yüzde 40 indirim yapması yolcular tarafından memnuniyetle karşılanırken, muhalefet etmek uğruna açıklamalarda bulunan Mudanya Belediye Başkanı ve partisinin il başkanının indirim için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür etmesi şaşkınlık yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir'den dikkat çeken 'BUDO' açıklaması!

Bursa ile İstanbul arasında kaliteli, ekonomik ve güvenli deniz ulaşımının sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında kurulan ve yılda ortalama 1 milyon yolcu taşıyan BUDO, bilet fiyatlarında indirime gitmişti.

Daha önce tam 65, öğrenci 53, engelli ve gaziler için 45 TL olan bilet ücretleri 39 TL'ye indirilerek, tek fiyat uygulamasına geçilmişti. Tam bilette yüzde 40'lık rekor bir indirim gerçekleşirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni uygulamayı Mudanya BUDO iskelesi önünde yaptığı açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştı.

'YAŞADIKLARI ŞEHRİ UNUTTULAR'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bilet fiyatlarında yapılan indirim vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, indirimden daha fazla kişinin yararlanabilmesi için ise karşılıklı günlük 3 olan sefer sayısı da 4'e çıkarıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı indirim, muhalefet partinin elinde olan Mudanya Belediyesi'nde de olumlu karşılandı ancak sırf muhalefet etmek uğruna Mudanya'nın Bursa'nın ilçesi olduğunu unutan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, indirim için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin indirim kararını sosyal medyadan takipçileri ile paylaşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iskele kiralarını artırmama kararı, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO'yu kullananlara indirim olarak geri döndü. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada, "Aynı şekilde muhalefet partisinin il başkanı ve ilçe başkanlarının da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin indirimi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmeleri şaşkınlık yaratırken, 'muhalefet partililer sırf muhalefet etmek uğruna yaşadıkları ilçenin bağlı olduğu ili bile unuttu' yorumlarına neden oldu" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların Bursa ve İstanbul arasında daha ekonomik şekilde yolculuk edebilmesi için indirim kararını alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise muhalefet partililerin indirimi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mal etme çabalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Başkan Aktaş, "Bilgilendirme: Kısa adı BUDO olan 'Bursa Deniz Otobüsleri', Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Hayırlı yolculuklar. Ve Bilgilendirme: Mudanya Bursa'nın ilçesidir" ifadelerini takipçileri ile paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan geçtiğimiz günlerde BUDO iskelesi önünde açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Bir Bursa markası olan BUDO'nun Bursa-İstanbul ulaşımında yüzde 40'lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da teşekkür ediyorum" demişti.

BUDO, #Bursa'nın markasıdır. Bursa-İstanbul arası toplu taşımacılıktaki %40'lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş'a da teşekkür ediyorum. pic.twitter.com/mRlwF14hkB

-- İsmet Karaca (@ismetkaracachp) October 9, 2020

Bu açıklamanın ardından sosyal medya hesabı üzerinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan da bir açıklama gelmişti.

Bilgilendirme: Mudanya Bursa'nın ilçesidir.😉 https://t.co/BZU8XnMh0c

-- Alinur AKTAŞ (@Alinuraktas70) October 10, 2020

Açıklamasında, "Bilgilendirme: Kısa adı BUDO olan 'Bursa Deniz Otobüsleri', Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Hayırlı yolculuklar." ifadesini kullanan Aktaş'a, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan da yanıt geldi. Türkyılmaz, "Sonunda Mudanya'nın Bursa'nın ilçesi olduğunu hatırlamanız sevindirici. Hazır hatırlamışken, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya'ya karşı olan görevlerinizi de yerine getirirsiniz artık." cevabını vermişti.

Sonunda Mudanya'nın Bursa'nın ilçesi olduğunu hatırlamanız sevindirici. Hazır hatırlamışken, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya'ya karşı olan görevlerinizi de yerine getirirsiniz artık. https://t.co/GMb0lQkzIA

-- Hayri Türkyılmaz (@HayriTurkylmz) October 10, 2020
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.