Hava Durumu

Bursa Çekirge'deki şifa kaynağımız yollara akıyor

Bursa'nın termal merkezi Çekirge'de otellere sıcak su dağıtan taksim noktalarından birisinin müteahhit firmanın çevre düzenleme çalışmalarında patlatması nedeniyle 15 gündür kaplıca suları yollara akıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2013 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Çekirge'deki şifa kaynağımız yollara akıyor

Belediye'nin müteahhit firması Sama İnşaat'ın çalışmaları sırasında patlayan borudan akan kaplıca suları Çekirge Meydanı'na kadar iniyor. Bölge sakinleri 15 gündür suyun boşa aktığını belirterek müteahhit ekiplerinin patlayan boruya çözüm üretemediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla alakadar olmasını isteyen mahalle sakinleri, suların 15 gündür sokaklardan akması sebebiyle bazı otellerin sıcak su alamadıklarını, müşterilerine termal su yerine şebeke suyunu ısıtırak verdiklerini söyledi.
Çekirge'deki otellerin tapularında yer alan kaplıca suyunun taksimi konusunda Jeotermal Aş veya resmi yetkili bir kurumun devreye girmesini isteyen vatandaşlar, birçok otelin su alamamasına rağmen, derdini anlatacak mevki bulamadığı için sesini çıkartamadığı ileri sürdü.

ONARIM YAPILACAK

Diğer taraftan belediye yetkilileri Hüdavendigar Cami civarındaki düzenlemeler sırasında kaplıca suyu dağıtan asırlık eski boruların da elden geçirildiğine dikkat çekerek, "Bölgede birçok kaplıca suyu borusu yenilendi. Ancak Adapalas otelinin alt kısmındaki köşede su taksim noktasına girişteki sistem komple yenileceğinden sular 15 gündür yola akıyor. Bununla alakalı çalışma bir türlü yetişemedi. Bunu da bayram sonrası öncelikli olarak tamir ederek, bütün oteller hakları olan suların dağıtımına devam edilecek. Ayrıca bekarlar hamamı olarak bilinen vakıf hamamına da su temin edilecek" denildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.