Hava Durumu

Bursa CHP milletvekili adayından hayat kurtaran tesadüf

CHP Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, seçim çalışması için geçen ay Gürsu İlçesi'ne giderken karşı yönden gelen bir otomobilin çarparak ağır yaraladığı 12 yaşındaki Alişir Şimşek'i görünce aracını durdurarak müdahale etti. Çeşitli yerlerinde kırıklar olan ve çenesi parçalanan çocuk, Dr. İrgil’in müdahale etmesi ardından hastaneye kaldırıldı. Dr. İrgil, hastaneye giderek Alişir Şimşek’i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa CHP milletvekili adayından hayat kurtaran tesadüf
Olay, 29 Nisan’da Arabayatağı Mevkii'ndeki çevre yolunda meydana geldi. Evine gitmek üzere trafik ışıklardan karşı tarafa geçmeye çalışan 5'inci sınıf öğrencisi Alişir Şimşek'e hızla gelen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile Alişir Şimşek hızla savruldu. O sırada karşı yönde ilerlerken kazayı gören CHP’li milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, aracından inerek çocuğun yanına yanına koştu. Kanlar içinde kalan ve çenesi parçalanan küçük çocuğun dilinin geriye düştüğünü fark eden Türkiye’nin en önemli meme kanseri uzmanlarından olan ve uyguladığı tedavi yöntemleri dünya literatürüne giren Dr. İrgil, toplanan şaşkın bakışları arasında hemen müdahele ederek çocuğun ağzında biriken kanı boşalttı. Küçük Alişir, çağrılan ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


 
HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Hastanede 20 gün boyunca çok sayıda ameliyat geçiren ve yoğun bakımda tutulan Alişir Şimşek'in sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini, anında yapılan müdahale sayesinde kurtulduğunu söyledi. Birkaç gün önce yoğun bakımdan alınarak diğer hastaların bulunduğu bölüme alınan Alişir’i ziyaret eden Dr. İrgil, tedaviye olumlu yanıt vermesinden memnun olduğunu söyledi. Bir inşaat şirketinde çalışan baba Celal Şimşek ile görüşen Dr. İrgil, kazanın olduğu günden itibaren çocuğun sağlık durumu ile ilgili sürekli bilgi aldığını anlatırken, "Ne yalan söyleyeyim Alişir’i beklediğimden daha iyi buldum. Çok rahatladım. Daha da iyi olacak” diye konuştu. Dr. İrgil, olay gününe ilişkin şunları anlattı: 

"Seçim çalışması nedeniyle o gün sahadaydık. Yolda bir kaza olduğunu gördük. Hemen aracımdan inip olay yerine koştum. Otomobil Alişir’e gerçekten çok kötü çarpmıştı. Arabanın yan aynası, çenesinin altından kesip parçalamıştı. Çocuğu gördüğümde ağzına dolan kanın ciğerlerine gitmesini derhal önlemem gerekiyordu. Ben her şeyden önce bir hekimim, o an ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım."

Kol ve ayaklarını oynatmaya başlayan Alişir Şimşek'in, henüz konuşamadığı şimdilik sadece gözlerini kapatıp açarak iletişim kurduğu ifade edildi.

Öte yandan, 10 yıl önce ailesiyle Diyarbakır’dan gelerek Bursa’ya yerleşen küçük Alişir’in, psikolojik olarak da büyük bir travma atlattığı öğrenildi. 9 ay kadar önce Alişir’in amcasının kızının, aynı yerde yine bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi. Alişir’in ölen kuzeninin ardından benzer bir kaza geçirince öleceğini düşünerek günlerce öfke nöbetleri geçirdiği de kaydedildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.