Hava Durumu

Bursa Çocuk Meclisi'nde yeni dönem hazırlıkları başladı

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Seçimli Olağan Genel Kurulu öncesinde yeni üyelere yönelik tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Çocuk Meclisi'nde yeni dönem hazırlıkları başladı

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi'nde yeni dönem hazırlıkları başladı. Bursa Kent Konseyi Çınar Camlı Salonda düzenlenen ve Çocuk Meclisi'ne yeni üye olanlara yönelik bilgilendirmenin gerçekleştirildiği toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ile Çocuk Meclisi Sorumlusu Öğretmen Ferah Gökçe katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Çocuk Meclisi'nde yeni dönem hazırlıklarının başladığını ifade etti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Bursa'daki okullara Çocuk Meclisi çalışmalarının başladığını duyurduklarını söyleyen Turunç, Kasım ve Aralık aylarında öğrencilerin bireysel olarak başvuruda bulunduklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ise kent konseyinin yapısı ve işleyişi hakkında çocuklara bilgiler verdi. Başlar, Çocuk Meclisi'nin çocukların kent yönetimine aktif olarak katılmaları, kendileri ve kentle ilgili sorunlarının çözümünde rol almaları ve çocukların yönetime katılmasında kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla; çocukların ve çocuklarla ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve ilköğretim okulları temsilcilerinin oluşturduğu demokratik bir yapı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.