Hava Durumu

Bursa'da 0-14 yaş çocuklar parkları doldurdu!

Bursa'da 0-14 yaş çocuklar sokağa çıkma izninde parkları doldurdu. 'Süper Kahramanlar' kıyafetli gençler de maske dağıtarak çocukları eğlendirirken, sık sık sosyal mesafe hatırlatmasında bulundu. Çocuklar parklardaki oyun aletlerine sosyal mesafeye uyarak bindi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2020 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 0-14 yaş çocuklar parkları doldurdu!

Bugün tüm Türkiye'de 11.00 ile 15.00 saatleri arasında 0-14 yaş arası çocuklara sokağa çıkma izni verildi.

Bursa'da çocuklar kendilerini parklara atarken, Nilüfer Belediyesi'nin bando ekibi ile Süperman ile Mickey Mouse çizgi karakterlerinin kılığına giren animatörler çocuklara maske dağıtarak onları gönüllerince eğlendirdi.

Tahta bacaklı adam ile dans eden çocuklar özel dezenfekte edilmiş 23 Nisan Parkı'nda salıncak, kaydırak gibi oyuncaklarda da oynadı.

Çocuklar oyun oyarken sosyal mesafe kuralına dikkat etti. Salıncak, kaydırak, döner salıncak gibi oyun aletlerine de çocuklar sosyal mesafeye uyarak bindi.

Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı çocukların eğlendiği parklar da havadan drone ile görüntülendi. Uzun süredir evde kalan çocukların aileleri de bu sürecin bir an önce geçmesini diledi. Parkta arkadaşlarını özleyen çocuklar da oyunlar oynayarak özlemlerini giderdi.

çişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilmesi ve maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izinleri kullanılmaya başlandı.

Havanın güneşli ve sıcak olmasını fırsat bilen çocuklar, parklarda bisiklet sürdü, koştu ve aileleriyle çeşitli oyunlar oynadı.

Parkları gezen vefa destek grupları ise maskesi olmayan çocuklara ve gençlere ücretsiz maske dağıttı. Korona virüs pandemisinin bir an önce geçmesini dileyen çocuklar yaz geldiği için de ayrıca mutlu olduklarını dile getirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.