Hava Durumu

Bursa'da 10 aylık bebek ağlayarak ailesini ölüm uykusundan uyandırdı

Bursa’da 10 aylık bir bebek ağlayarak sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve babası ile doğmamış kardeşini ölüm uykusundan uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 10 aylık bebek ağlayarak ailesini ölüm uykusundan uyandırdı

Asgari ücretle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan genç baba, 3 hayat borçlu olduğu yavrusuna sarılarak, “Allah herkese böyle evlat nasip etsin” dedi.

Edinilen bilgiye göre olay, 3 gün önce merkez Osmangazi ilçesi, Güneştepe Mahallesi Balcıoğlu sokak üzerindeki bir evde meydana geldi. Baba Sadık ile anne Lale Birinci, 10 aylık minik kızları Amine üşümesin diye, beşiğini taşıdıkları odadaki sobayı yakarak uykuya daldı. Gece yarısı saat 02.00 olduğunda ağlamaya başlayan minik Amine, aynı odadaki annesi ve babasını uyandırdı. 7 aylık hamile olan anne Lale Birinci, yavrusunun beşiğini sallayarak uyutmaya çalıştı. Fakat beşiği sallandıkça daha çok ağlayan minik kız, babasını da uyandırdıktan sonra sustu. Önce anne istifra ederek yere yığıldı. Ardından da baba, diğer odadaki kız ve erkek kardeşine seslenerek yardım çağırdı. Fakat genç adamın ayaklarındaki güç, odadan çıkmaya yetmedi kendini bir anda kapının eşiğinde buldu.

Zehir dolu odada bayılan anne baba ve küçük Amine, diğer odadan gelen hala Gülşah (16) ile dayı Muhammet (14) tarafından bulundu. Yakınlarının yardımıyla çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırılan anne-baba bir gün, küçük Amine ise 2 gün sonra taburcu edildi. Diğer odada oldukları için daha şanslı olan hala ve dayının durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.

İki yıl önce Siirt’den Bursa’ya taşınarak, asgari ücretle bir yakınının yanında işe giren 27 yaşındaki baba Sadık Birinci, herkesin hayatını kurtaran minik kızını öperek teşekkür etti. Kirada oturdukları evden taşınacaklarını belirten genç baba Birinci, “Minik yavrum hem benim hem eşimin hem de 1 ay sonra dünyaya gelecek kardeşinin hayatını kurtardı. Allah, herkese böyle evlat nasip etsin” diye konuştu.

"RABBİM HERKESE BÖYLE BİR EVLAT NASİP ETSİN"

Genç baba Birinci, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Daha önce erkenden uyuyan kızım, o gece neredeyse hiç uyumadı. Sürekli ağlıyordu. Annesi onu susturmak için kalkıp, beşiğini sallamaya başladı. Ama küçük Amine, hala ağlamaya devam ediyordu. Ben de uyandım. Bu sırada eşim istifra ederek yere yığıldı. Ben de hemen yan odadaki kardeşlerime seslenerek yardım istedim. Bayılmışım öylece kaldım. Sesleri duyuyor ama hiçbir şey yapamıyordum. O hepimizin hayatını kurtardı. Rabbim herkese böyle bir evlat nasip etsin”.
Çok fazla yaşanan soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olmasını isteyen baba Sadık Birinci, “Kimse sobasını söndürmeden yatmasın. Bacalarına da dikkat eksinler. Bacalarını düzenli olarak temizlesinler. Can gidiyor. İnsan hiçbir şey hissetmiyor. Bir anda yığılıp kalıyor. Benim yavrum olmasa biz şuan ölmüş olacaktık” dedi.

Genç dayı Muhammet Birinci ise ağabey ve yengesini baygın halde görünce şoka girdiğini hemen yakınlarını arayarak yardım istediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.