Hava Durumu

Bursa'da 100 bin kişiye müjde!

Bursa'dan İmar Barışı'ndan yararlanmalarına rağmen bir EPDK'nın yönetmeliği nedeniyle doğal gaz bağlanamayan konutlarla ilgili 100 bin vatandaşı ilgilendiren sorun dün gece TBMM'de kabul edilen yasal düzenleme ile çözüldü.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 100 bin kişiye müjde!

Bursa'nın Yıldırım, Osmangazi ve Gürsu ilçesindeki binlerce aileyi doğal gaza kavuşturacak olan yasa teklifi dün gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek çözüme kavuştu.

Dün gece saatlerinde AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Muhammet Müfit Aydın tarafından konuyla ilgili "Vatandaşımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Doğalgazı olmayan ev kalmaması için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması vb. düzenlemeler içeren Kanun Teklifimizi yasalaştırdık. Hayırlı olsun." sözlerini kullandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da kabul edilen yasal düzenleme ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada müjdeyi duyururken, "Sözümüzü tuttuk! Hayırlı olsun.. Çok şükür Yıldırım'ın kronik bir sorunu daha çözüme kavuştu. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasını içeren düzenleme TBMM'de yasalaştı. Emeği geçen tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Doğalgaz ulaşmayan mahalle kalmayacak." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ GEÇEN AY DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz ay Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, imar ve mülkiyet sorunlarını kalıcı çözüme kavuşturma noktasında önemli adımlar attıklarını, bu sorunların çözümünün de başta doğal gaz olmak üzere imar kaynaklı altyapı problemlerinin ortadan kaldırılacağını söylemişti.

İmar kaynaklı sorunların başında gelen su, elektrik, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerini vatandaşlara ulaştırmak adına AK Parti Hükümetlerinin yakın geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda su ve elektrik probleminin çözüme kavuştuğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "İlçemizin imar planına dahil olmayan birçok noktasında elektrik ve su abonesi olamayan hemşehrilerimiz vardı. Halka hizmeti kendine şiar edinen davanın mensupları olarak Yerel yönetimler ve Merkezi Hükümetimizin yoğun mesaileri ile insanlarımızın su ve elektrik sorununu ortadan kaldırdık. Şirinevler'de de binin üzerinde hane bu hizmetten faydalandı. Doğalgazı da bu mahallelerimizle buluşturmak adına öncelikle bir kanuni düzenleme gerekiyor. Bu kanuni düzenleme noktasında pandemi dönemi öncesinde çalışmalarımıza başlamıştık. Ancak salgın süreci ve TBMM'nin Ağustos ve Eylül aylarında tatilde olması nedeniyle çalışmalarımız biraz uzamış oldu. Ancak 1 Ekim itibariyle yeni yasama yılının başlaması ile birlikte TBMM İnsan Haklarını Koruma Komisyonu Başkanımız Sayın Hakan Çavuşoğlu'nun öncülük ettiği çalışma doğrultusunda kanuni düzenlemenin yapılması adına hazırlanan önerge TBMM'de komisyona sunuldu. Kanuni çalışmalar tamamlandığında bizler de gereken çalışmaları yürüteceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.