Hava Durumu

Bursa'da 1050 Konutlar için işbirliği

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), muhakkak dönüşmesi gereken bir bölge olan 1050 Konutlar ile ilgili, kent ve mahalle sakinleri yararına sorumluluk alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 1050 Konutlar için işbirliği

İMSİAD, Bursa'nın riskli bölgelerinin başında gelen ve bir an önce dönüşmesi gereken 1050 Konutlar bölgesiyle ilgili elini taşın altına koyuyor. Konuyla ilgili, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a giden, Bursa Akademik Odalar ile toplantı yapıp hazırladıkları projeyi anlatan, Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç'e bilgi veren İMSİAD, Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile de iş birliği protokolü imzaladı.

İMSİAD üyeleri ve Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri ile Dernek Merkezinde iş birliği protokol töreninde bir araya geldi.

"Bursa'nın örnek kentsel dönüşümü 1050 Konutlar olacak"

Törende konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, "Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile bölgenin kentsel dönüşümü için imzaladığımız işbirliği protokolünün daire sahipleri, sektörümüz, Bursanız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Hepimizin gözbebeği Bursamız'ın güzide mahallelerinden biri olan Akpınar Mahallesi'nde Bursamız'a örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirme hedefimiz çerçevesinde, hem şehrimize yoğunluk artışı getirmeden, hem de bölge sakinlerini ekonomik olarak zora sokmadan bu bölgeyi dönüştürebiliriz. Ayrıca bu bölge halkımıza sağlayabileceği Mudanya yoluna paralel 1450 metrelik yürüyüş ve sosyal yaşam alanlarıyla, Bursa halkımızın birçok ihtiyacına da çözüm sunabilecek kamusal alanlar sağlama potansiyeline sahiptir. Akpınar mahallesini bu şekilde doğru bir şekilde dönüştürebilirsek, Bursa'da dönüşüm ihtiyacı duyan diğer bölgelere de iyi bir örnek sunabilecek olmayı son derece önemli görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Mahalle bu projeye tam destek veriyor"

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Mutlu Altın da, "Bölgemizde dönüşüm yapılması gerektiğini herkes biliyor ama bir türlü dönüştüremiyoruz. Birçok engelle karşılaştık. Vatandaşın ilk zamanlarda bir direnci vardı ama şu an geldiğimiz noktada mahalle sakinlerimizin neredeyse tamamı bu dönüşümü istiyor. Bizler dernek olarak projeyi vatandaşlarımıza anlatıyoruz, İMSİAD da kent dinamiklerine anlatıyor. Mimar Şenol Şimşek'in hazırladığı taslak projede yoğunluk artışı yok, yeşilin korunduğu, şehir dinamiklerinin ve mahalle sakinlerinin tam destek verdiği bir proje."

Projenin Mimarından detaylı bilgiler

Projeyi tasarlayan Mimar Şenol Şimşek de, 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm projesine dair bilgilendirmede bulundu. Mimar Şenol Şimşek, "422 dönümlük bir proje alanımız var. Yaklaşık bir buçuk kilometre de uzunluğunda. Filament kavşağından başlayıp Korupark AVM'ye kadar giden bir bölge burası. Bunun yüzde 27'si özel mülkiyet, yüzde 73'ü de kamu arazisi. Dönüşmeyi bekleyen konut sayısı ise 2 bin 290. Ben çok uzun bir zamandır bu bölgeyle ilgili çalışma yapıyorum. Şu an ki çalışmam pek çok kesimden kabul gören bir çalışma oldu. Projede en dikkat ettiğimiz şey yoğunluk olmaması, mahallenin dokusunun bozulmaması ve bölgenin değerinin daha da artması. Planladığımız projede, şu anki mevcut konut sayısına sadece 6 konut ekliyor ve 2 bin 296'ya çıkarıyoruz. Zemin artı 7 kat düşündük ve hepsinin de kapalı otoparkı var. Askeriyenin olduğu bölgeyi büyük meydan ve Kültür Merkezi olarak düşündük, vatandaşımızın yürüyüş yapıp alışveriş yapacağı, yemek yiyeceği 1.5 km'lik açık bir çarşı planladık, şehrimizin ihtiyaç duyduğu 5'er dönümlük meydanlar oluşturduk, ön cepheyi ticari aks olarak düşündük" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.