Hava Durumu

Bursa'da 1200 kilometre mesafeden gelen mevsimlik işçiler için veda eğlencesi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yaklaşık 1200 kilometre uzaklıktan kente gelen mevsimlik işçiler için veda eğlencesi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 1200 kilometre mesafeden gelen mevsimlik işçiler için veda eğlencesi

İnegöl'e yaklaşık 5 ay önce, 1200 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik işçiler, çilek hasadına katıldı. Hasadın bitmesinin ardından memleketlerine dönecek olan mevsimlik işçiler için Kurşunlu Mahallesi'nde veda eğlencesi düzenlendi. Sezonu çadır kentte geçiren yaklaşık 100 aile, halay çekerek, eğlendi. Kurşunlu Mahalle Muhtarı İbrahim Kılıç'ın organize ettiği etkinlikte, çiğ köfte yapılıp, dağıtıldı.

"ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN"

Mevsimlik işçi Emine Güzel, "Şanlı Urfa'dan geldik. Mayıs ayından bu yana buradayız. Her sene gelmeyi düşünüyoruz. Mahalle halkından çok memnunuz, Allah razı olsun onlardan. Hepsi cana yakın. Bize eğlence, moral gecesi düzenlediler. Çok güzel oldu" dedi.

Mevsimlik işçi Şükran Bahar ise, "Burada aylarca çilek topladık. Çok memnunuz. Mahalle sakinleri bize çok iyi davranıyor. Allah razı olsun. Eğlence düzenlediler. Mutluyuz" dedi.

"GELECEK SENE İŞÇİ SAYIMIZI DA ARTIRACAĞIZ"

Mevsimlik işçi Abdullah Güzel de, "Buraya işçi olarak geldik. 100 işçi. Çilek hasadının sonuna geldik. Bu günde eğlencemiz var. Allah'ın izniyle birkaç gün sonra buradan ayrılacağız. Çilek üretimi burada her sene artıyor. Gelecek sene işçi sayımızı da artıracağız. Toplam olarak ailelerimizle birlikte 400 kişi yaşıyoruz. Seneye 400 işçiyle geleceğiz inşallah" dedi.

"MORAL İÇİN EĞLENCE DÜZENLEDİK"

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı İbrahim Kılıç ise, "Mahallemiz çileği ile ünlüdür. Mahallemizde işçi yetersizliği oldu. Biz de Şanlıurfa'dan işçi getirdik. Mahalle sakinlerimiz de mutlu oldu, işçiler de mutlu oldu. Kimisinin Şanlıurfa'da akrabasının, kardeşinin düğünü olmuştur gidememiştir. Bizde bir nebze de olsa onlara moral vermek için böyle bir eğlence düzenledik. Burada mahalle sakinlerimizde katıldı. Kaynaşma oldu. Çok mutluyuz. Seneye de inşallah işçi sayısı artar. Hasat sorunumuz olmaz. Halkımız onları sahiplendiler. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

"TARIMLA İLGİLENENLER BAŞTACIMIZ"

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "İşçi sorunu olduğu herkes tarafından biliniyor. İnegöl'ümüzün çeşitli noktalarında mevsimlik tarım işçileri var. Hasatlarımızı yaptılar. Zaman zaman gelip onlara sıkıntıların olup olmadığını soruyoruz. İlgileniyoruz. Bu günde sezon sonu olduğu için muhtarımız bir eğlence tertip etmiş. Güzel olmuş. Güzel bir katılım da var. Ülkenin neresinde olursa olsun, tarımla ilgilenen kim varsa hepsi bizim baş tacımız. Tarımsız olmaz. Tarıma ve tarım işçilerine sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.