Hava Durumu

Bursa'da 2 kişinin öldüğü korkunç kazada önemli gelişme

Zeyniler köyü yakınında 22 Ekim 2013'te bir kamyonetin devrilmesiyle sonuçlanan kazaya ilişkin sürücünün yargılanmasına başlandı Sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2014 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2014 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 2 kişinin öldüğü korkunç kazada önemli gelişme

Merkez Yıldırım ilçesinde, geçen yıl ekim ayında, kullandığı kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişinin ölümüne neden olan sürücünün yargılanmasına başlandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "taksirle birden fazla kişiyi öldürmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla tutuksuz yargılanan sürücü Oğuzhan Gür (28) ile kazada ölen Ruhi Tunalı ve Erdoğan Yağmurlu'nun yakınları katıldı.

Gür, savunmasında, Zeyniler köyünden kent merkezine giderken kullandığı kamyonetin vitesinin aniden arızalandığını belirterek, "Frene bastım ancak tutmadı. Kamyonette bulunanlar panik yaptı. Ben de durmak için direksiyonu yanımdaki bariyere doğru kırdım. Çarpmadan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Ruhi Tunalı'nın yakınları da sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, onun cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, söz konusu kamyonetin fenni muayenesine ilişkin belgelerinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler köyü yakınında, 22 Ekim 2013'te, Oğuzhan Gür idaresindeki 16 NZ 257 plakalı kamyonet, yolun kenarındaki bariyere çarparak devrilmişti. Çarpma öncesi araçtan atladığı sırada kafasını bariyere çarpan Ruhi Tunalı olay yerinde, Erdoğan Yağmurlu ise kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan sürücü Gür ve İdris Konuk ise Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmişti. Araçta bulunan kişilerin, Zeyniler'deki muhtarlık binası inşaatında çalışan işçiler olduğu belirlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.