Hava Durumu

Bursa'da 20 bin liraya ev sahibi oldular

Bursa'nın Gürsu ilçesinde TOKİ tarafından yoksullar ve engelliler için yapılan daireler kurayla hak sahiplerine dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 20 bin liraya ev sahibi oldular

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan 1+1 160 dairenin hak sahipleri kurayla belirlendi. Gürsu Belediye Meclisi salonunda yapılan kura çekimi noter huzurunda yapıldı. 16 engelli ve 145 normal başvurunun kabul edildiği kurada evlerine kavuşan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.
İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Şenol Kalyoncu, "Sosyal Konutlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ’nin yaptığı 160 tane 1+1 bir dairenin kurayla sahibini belirledik. 2 yıldan beri başvuruları aldık. Şu anda 161 başvuru var. 1 kişi yedeğe kaldı. Zannediyorum bir kısmı vazgeçtiği zaman, yoksul ailelerimize dairelerin teslimatını yapacağız.

Dairelerin fiyatı 16 bin ila 20 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşlarımız aylık 100 lira ödeyerek ev sahibi olacak. 160 ayda bunları ödeyecekler. 10 yıl oturma mecburiyeti var. Buradaki amacımız gerçekten yoksul ve engel sahibi vatandaşlarımıza ev kazandırmak. Şu an yol ve doğalgaz bağlantıları devam ediyor. Binaların içerisindeki işler tamamlanmış durumda. Onların genel anlamda herhangi bir eksikliği yok. 3-4 ay içerisinde tamamlandığı zaman sözleşme imzaladığımız vatandaşlarımız evlerine geçecekler. Hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.