Hava Durumu

Bursa'da 52 hükümlü kalfalık belgesi aldı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ceza İnfaz Kurumları arasında imzalanan protokol kapsamında eğitimlerini tamamlayan toplam 52 hükümlü kalfalık belgesi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 52 hükümlü kalfalık belgesi aldı


Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gemlik Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında geçtiğimiz Ağustos ayında imzalanan protokol kapsamında eğitimlerini tamamlayan 52 hükümlü kalfalık belgelerini törenle aldı. Gemlik Yarı açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen törende konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, "Bu proje beni çok heyecanlandırdı. İnfaz sistemimizin amacı, bir şekilde cezaevine düşmüş hükümlülerin burada belli bir süreyi geçirmelerini sağlamaktan ibaret değildir. Bu süre zarfında hükümlülerimizi topluma hazır hale getirmek ve topluma kazandırılması da sağlamaktır. Burada da 52 arkadaşımız kalfalık belgesi almaya hak kazandı. Kalfalık belgesi alanlar ustalık belgesi için de eğitim almaya devam edecekler. Bu projede emeği geçenleri ve belge alan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Projenin cezaevindeki vatandaşlarımıza iş bulma noktasında da ciddi bir avantaj sağlayacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut, "Yapılan çalışmalar neticesinde cezaevinde bulunan hükümlüler arasından kalfalık sınavına girme şartlarını taşıyan ve sınava girmeye istekli olan hükümlülerin başvurusu alındı. Tekstil Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Metal Teknolojisi alanlarından olmak üzere 77 aday için kalfalık sınavları açıldı. Sınavlarda başarılı olan 52 hükümlü kalfalık belgesi almaya hak kazandı. Kalfalık belgesi alan hükümlülerin ustalık belgelerini almaları için Gemlik Mesleki Eğitim Merkezine kayıtları yapıldı. Bu adayların da eğitimleri cezaevinde yapılacak olup bir yıl sürecektir. Bu hükümlü adaylar bir yıl sonra mesleklerinde yetkinliklerini ispatlayan ustalık belgelerini de alarak sektörde istihdam edilmek üzere tahliye edilecekleri günü bekleyecekler. Cezaevinden tahliye olduklarında ellerindeki belgeleri sayesinde işe girişlerde herhangi bir sorun yaşamayacaklar" dedi ve belge alan hükümlüleri tebrik etti.

Projeyle ilgili önerinin İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'den geldiğini söyleyen Gemlik Yarı açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun emeği geçenlere teşekkür etti ve belge alan hükümlüleri kutladı.

Konuşmaların ardından hükümlüler belgelerini törenle aldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ceza İnfaz Kurumları arasında imzalanan protokol ile ceza infaz kurumlarındaki uygulama atölyeleri veya iş yurtlarında çalışan hükümlülere mesleki eğitim verilmesi, verilen eğitimler ile önceki öğrenmelerinin belgelendirilmesi ve üst öğrenimlerini tamamlamalarının sağlanması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.