Hava Durumu

Bursa'da açık havada ilk teravih!

Bursa'da yılın ilk teravih namazı, Osmanlı Devleti'nin Bursa'yı fethinden önce yapılan yapılan üstü açık mescitte kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2015 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da açık havada ilk teravih!
Bursalılar ramazan ayının ilk teravihinde Ulu Cami, Emirsultan tarihi camileri tercih ederken, 600 yıl önce Osmanlı Devleti'nin Bursa'yı fethinden önce yaptırdığı, ordunun savaşa çıkarken toplu halde namaz kıldığı merkez Yıldırım ilçesindeki tarihi üstü açık Namazgah Camisi de teravih namazı için gelenlerle doldu. 

Camide namaz kılan vatandaşlardan Aşkın Abay, bu yapının çok eski zamanlardan kendilerine kaldığını söyledi. Caminin daha önce etrafının demirlerle çevrili olduğunu belirten Abay, "Burası halka açık değildi. Virane durumdaydı. Çok şükür şuanda buralarda, yine ecdadımızın Bursa'yı fethetmeden önce namaz kıldığı mekanda bizde namazımızı kılıyoruz. Bu imkanı bize verenlere sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Çok şükür rahat bir şekilde, terlemeden, sıkıntı çekmeden namazımızı kıldık. Herkesi de buraya davet ederim" dedi. 

Ramazan süresince teravih kılınacak olan caminin, mihrap ve minberi mermer lahitlerden yapılan tarihi cami, çınar ağaçlarının gölgesinde görsel güzelliği ile dikkat çekiyor. Tarihi cami, Büyükşehir Belediyesi ve mahalle muhtarı Nedim Serbestol'un çalışmaları sonucu 2011 yılında ibadete açılmıştı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.