Hava Durumu

Bursa'da Afrin'deki Mehmetçiğe destek yürüyüşü

Baharın gelişi, doğanın uyanışını temsil eden Türk Bayramı Nevruz, Orhaneli'de coşku içinde kutlandı. Etkinlik kapsamında ilçe protokolü ve vatandaşlar, Afrin'e destek yürüyüşü düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Afrin'deki Mehmetçiğe destek yürüyüşü

İlçe protokolü ile birlikte vatandaşlar, İlçe Askerlik Şubesi önüne kadar ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyerek, Mehmetçik'e destek verdi. Yürüyüşe katılan minik öğrenciler de Afrin'deki Mehmetçik'e destek olmak için gönüllü asker olmak istediklerinin belirterek, dilekçe yazdı. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Çanakkale'de en fazla şehit veren, ailelerinde birkaç şehit olan, vatan sevdalısı insanlarız. Bu vatan için her zaman, her şeyi yapmaya hazırız. Devletimizin ve ordumuzun emrindeyiz" dedi.

9 Eylül Meydanı'nda Orhaneli Kent Konseyi tarafından düzenlenen kutlamalara İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevruz Günü mesajı okundu. Daha sonra söz alan Orhaneli Kent Konseyi Başkanı Taner Ay, Nevruz'un baharda açan çiçekler gibi yeniden canlanmanın, yeniden dirilişin simgesi olduğunu söyledi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Nevruz'un baharın başlangıcı, bolluğun ve bereketin bayramı olduğunu belirtti. Her milletin milli ve dini bayramları olduğunu anımsatan Başkan Tatlıoğlu, "Dünyada Türk olan herkesin kutladığı bir de Nevruz Bayramı var. Binlerce yıldan beri kutlanan bir bayram. Türkiye'de yeni yeni Nevruz'u milletçe kutlamaya başladık. Bu bayram başkalarının elinde oyuncak oldu ve bu ülkeye zarar vermek için kullanıldı. Şükürler olsun ki şunun farkına vardık. Bu bir Türk bayramıdır. Bizim öz bayramımızdır. Bu bayramı kutlamak için hepimiz seferber olmalıyız. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise Nevruz Bayramı'nın ülke olduğu gibi geniş bir coğrafyada kutlandığını ifade ederek, Nevruz'un dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın sembolü olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından demir dövme, ateşten atlama, Bursa birincisi olan Orhaneli Halk Oyunları Minikler ekibinin gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Afrin'deki Mehmetçik için yürüdüler

İlçe protokolü ve vatandaşlar daha sonra Afrin'e destek yürüyüşü yaptı. Ellerinde Türk Bayrakları ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, 'Her Türk, asker doğar' sloganları atarak, Askerlik Şubesi önüne yürüyen vatandaşlar burada Askerlik Şube Başkanı Emrah Kaya'ya Türk Bayrağı verdi. Yürüyüşe katılan minik öğrenciler de Afrin'de görev yapan asker ağabeylerine destek için gönüllü asker olmak istediklerinin belirterek, dilekçe yazdılar. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Çanakkale'de en fazla şehit veren, ailelerinde birkaç şehit olan, vatan sevdalısı insanlarız. Bu vatan için her zaman, her şeyi yapmaya hazırız. Devletimizin ve ordumuzun emrindeyiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.