Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz doğa katliamı

Taksim Gezi Parkı’nda binlerce kişi kesilen ağaçlar için sokaklara dökülürken Bursa’da tam anlamıyla doğa katliamı yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da akıl almaz doğa katliamı

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gündoğdu Köyü’nde gerçekleştirilen çalışmada 800 ağaç kesildi. Bölge Müdürü Ahmet Coşkun, kesimin ithalatın önüne geçebilmek için yapıldığını belirtirken, DOĞADER Başkanı Murat Demir, işlemin tam bir kıyım olduğunu ifade etti.

Taksim Gezi Parkı'nda binlerce kişi kesilen ağaçlar için sokaklara inerken, Bursa'da yüzlerce çam ağacı kesildi. Orman Bölge Müdürü Coşkun, kereste ithalatının önüne geçmek için kesim yaptıklarını söylerken, Göndoğdu köylüleri ise ağaçların kesilmesini çevre katliamı olarak nitelendirerek adeta isyan etti.

Türkiye'nin dört bir yanında Gezi Parkı'nda kesilen ağaçlar için protesto gösterileri gerçekleştirilirken, Bursa'da ise yüzlerce ağaç telef edildi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gündoğdu Köyü'nde gerçekleştirilen çalışmayla yaklaşık 800 ağaç kesildi.

ŞAŞIRTAN SAVUNMA

Yapılan kesimlerin beş yıllık kalkınma planı dâhilinde olduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü Ahmet Coşkun, "Bu kesimler yapılacak, hatta bölge tarlaya dönecek. Eğimin yüzde 30'un altında olan bölgelerde bu tür uygulamalar yapılıyor. Biz endüstriyel plantasyon denilen bu yöntemle hızlı büyüyen türlerle bölgeyi kısa zamanda yeniden geliştireceğiz. Biz buna tıraşlama diyoruz. Odun ithalatını düşürmek için Orman Genel Müdürlüğü böyle bir karar aldı. Tüm dünya bu yöntemi kullanıyor. Aynı alandan daha çok verim almak için böyle bir çalışma yapıyoruz" dedi.

"SUÇ İŞLENMİŞTİR"

Gerçekleştirilen kesimlerin bölgedeki ekosistemde büyük tahribata yol açacağını söyleyen DOĞADER Başkanı Murat Demir ise, "Orman Bölge Müdürlüğü kendi eliyle suç işlemiştir. Ormanlar tarla gibi değildir. Bir yıl domates, bir yıl yağ biberi ekemezsiniz. Ayrıca kesimin yapıldığı bölgeye hızlı büyüyeceği söylenen ağaçlar mevcut ekosistemi de tahribata uğratır. Bunun dışında yaşayan yüzlerce canlı da bu kesimlerden büyük zarar görür. İthalatın önüne geçmek için yapılan bu kesimler tam bir kıyımdır" diye konuştu.

KÖYLÜ İSYAN ETTİ

Kesimlerin yapıldığı Gündoğdu Köyü sakinleri ise Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin doğal dengenin bozulmaması için ağaçların diplerindeki kozalakları toplamalarına bile izin verilmediğini söyledi. Daha önceki yıllarda gençleştirme ve seyrekleştirme çalışmalarına tanık olduklarını ancak bir bölgedeki ağaçların tamamının kesildiğine ilk defa tanıklık ettiklerini belirten köylüler, "Burada ağaçlar yaşlı genç diye ayırt edilmiyor. Fidanlar bile kesiliyor. Bu yapılan çevre katliamıdır" diye yetkililere tepki gösterdi.
(Ergün DEMİRCİ'nin ÖZEL HABERİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.